Baharın Gelmesiyle Dilencilerin Sayısı Arttı

Yozgat’ta baharla birlikte sayıları artan dilenciler, akşam hava kararıncaya kadar dileniyor.

Yozgat’ta baharla birlikte sayıları artan dilenciler, akşam hava kararıncaya kadar dileniyor. Bazı vatandaşlar dilencilerin evlerin kapısına kadar geldiğini belirterek, "Sabah saatlerinde dilenciler evlerin kapısını çalarak önce para istiyor, para yok dediğimiz zaman gıda türü şeyler istiyor. Daha sonra başka bir dilenci de gelerek o da aynı isteklerde bulunuyor." dedi.

Yozgat Zabıta Müdürü Musa Baran yaptığı açıklamada, il dışından veya çevre ilçelerden haftanın belirli günlerinde dilenmek için gelen kişilerin sayısının semt pazarı kurulduğu ya da cuma günleri arttığını söyledi. Baran, "Genelde ilimize yakın çevre illerimizin yanı sıra Yerköy ve Sorgun ilçesinden gelip, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan para topluyorlar. Birçoğu ise özellikle küçük çocuklarını kullanarak yardım almaya çalışıyor. Biz mümkün olduğunca ilimizde dilencilerin dilenmesine müsaade etmemeye çalışıyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz, dilencilerin duygu sömürüsüne kapılmasınlar. Dilenciler her zaman için sokak aralarında, alt geçitlerde, kalabalık caddeleri tercih eder çünkü insan yoğunlu fazla olan yerlerde daha fazla para toplamaktadır. Biz öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki aile boyu dilencilik yapıyorlar. Kızı torunu gelini hepsi ilçelerden gelmiş dilencilik yapıyor. Biz bu işlere asla izin vermeyiz. Bundan sonra denetimlerimize artırarak devam edeceğiz." dedi.

Baran, dilencilerin evlere giderek para ve başka yardımlar için dilenmesi halinde 153 Alo Zabıta‘ya bildirilmesini istedi.