Tayvan‘daki Teknoloji Fuarına Tablet Bilgisayarlar Damgasını Vurdu

Dünyanın en büyük ikinci teknoloji fuarı Computex’e bu yıl tablet bilgisayarlar damgasını vurdu. Özellikle bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi Asustek’in ‘Padfone’ adlı tablet bilgisayarı büyük ilgi çekti.

Dünyanın en büyük ikinci teknoloji fuarı Computex’e bu yıl tablet bilgisayarlar damgasını vurdu. Özellikle bilgisayar ve akıllı telefon üreticisi Asustek’in ‘Padfone’ adlı tablet bilgisayarı büyük ilgi çekti.

Dünyanın teknoloji devleri, Almanya Hannover’daki CeBIT ‘ten sonra ikinci en büyük teknoloji fuarı olan Computex’te buluştu. Fuarda Intel, Microsoft, Google ve ARM gibi teknoloji devleri ileri teknoloji ürünleriyle boy gösterdi. Tablet bilgisayarların öne çıktığı fuarda; Acer, Asus, HTC, Compal, Quanta ve Wistron gibi bilgisayar veya akıllı telefon firmalarının ürünleri dikkat çekti. Asustek’in ‘Padfone’ adlı tablet bilgisayarı ise özellikleri ile heyecan uyandırdı. Cihazın ilk kez akıllı telefon, tablet bilgisayar ve netbook özelliklerini bir platformda toplaması, teknoloji dünyasında bir devrim olarak nitelendirildi.

Bu arada Acer firmasının yeni tablet bilgisayarı Chromebook, Google işletim sistemiyle fuara gelen ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Tayvan’ın başkenti Taipei’de bu yıl 30 uncusu düzenlenen Computex fuarı, TAITRA organizatörlüğünde yapılıyor. 5 gün sürecek olan fuar 4 Haziran‘da bitiyor.

    QUALCOMM’UN YENİ NESİL YONGASI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

    Dünyanın en büyük cep telefon yonga üreticisi Qualcomm şirketi, yeni nesil “Snapdragon” yongasına sahip mobil cihaz ve tablet bilgisayarları açıkladı. Düşük güç tüketiminden dolayı tercih edildiği belirtilen yeni yongalı ileri teknoloji cihazları, dünyanın en büyük ikinci teknoloji fuarı Computex’te sergileniyor.

    Tayvan Merkez Haber Ajansı‘nın (CNA) haberine göre halihazırdaki Spandragon yongasının, Tayvan kökenli HTC firmasının ‘Flayer’ adlı tablet bilgisayarı başta olmak üzere 40 tablet bilgisayarda kullanıldığı ifade edildi. Bunun yanında dünyadaki 125 farklı akıllı telefonun da bu yongayı taşıdığına dikkat çekildi. En büyük bilgisayar ve akıllı telefon üreticilerinden Asustek ise, android işletim sistemli tablet bilgisayarlarında, düşük güç tüketiminden dolayı Snapdragon platformununu tercih ettiğini belirtti.

    Öte yandan bir Tayvan şirketinin yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz yıl satışa sunulan 27 milyon tablet pc satışının bu sene 43 milyona yükselmesi öngürülüyor. Şu an tablet bilgisayarların yüzde 71’ini ise Apple şirketinin ‘iPad’ adlı bilgisayarı oluşturuyor.