Bağlar Belediyesi İle Disk Genel-İş Arasında Sözleşme İmzalandı

Diyarbakır merkez Bağlar ilçe Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bağlar Belediyesi İle Disk Genel-İş Arasında Sözleşme İmzalandı
Toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve DİSK Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı Salih Doğrul‘un yanı sıra sendika yöneticileri ve belediye işçileri katıldı. Toplantıda konuşan DİSK Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı Salih Doğrul, uzun ve yorucu bir yıl geçirdiklerini belirterek, birçok işçi sorununu geride bıraktıklarını ve artık çıtayı daha da yükseltmek istediklerini söyledi. Doğrul, Bağlar Belediyesi işçilerine toplumsal ve sendikal çalışmalardaki desteklerinde dolayı teşekkür etti. Bağlar

Belediye Başkanı Yüksel Baran ise, "İyi bir sözleşme imzaladığımıza inanıyoruz. Hem sizi hem de bizi zorlamayacak bir şekilde ödeme planı hazırlıyoruz" dedi.

Yeni şantiye hazırlıkları konusunda da bilgi veren Baran, "Şantiye hazırlığı bu yıl bitecek. Gelecek yıl çalışma koşulları daha uygun olan bir şantiyede görev yapacaksınız" şeklinde konuştu.

Tüm işçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Baran, gerçekleşen imza töreninin ardından işçi sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri konusunda işçilerle fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: İHA