Eskişehirli Makiniste Hazin Tören

Sakarya‘nın Pamukova ilçesinde yolcu treninin hemzemin geçitte bir TIR‘a çarpması sonucu hayatını kaybeden makinist İbrahim Karaçıray, memleketi Eskişehir‘de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Eskişehirli Makiniste Hazin Tören
İbrahim Karaçıray‘ın makinistliğini yaptığı Eskişehir-Haydarpaşa seferini yapan "11017" sefer sayılı Başkent Ekspresi, dün Fevziye köyü hemzemin geçidinde Kenan K.‘nın kullandığı 54 EA 673 plakalı iş makinesi yüklü TIR‘a çarpmış, kazada makinist Karaçıray olay yerinde hayatını kaybetmiş, 9 kişi de yaralanmıştı. Evli ve 2 çocuk babası başmakinistin cenazesi memleketi Eskişehir‘e getirildi. İbrahim Karaçıray (47) için görev yaptığı gar binasında tören düzenledi. Törende Karaçıray‘ın eşi Fatma ve çocukları

Mustafa (18) ile Yılmaz Karaçıray (15) tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Devlet Demir Yolları (DDY) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuşoğulu, yaptığı konuşmada, "Değerli bir meslektaşımızı kaybettik. Arzu edilmeyen kazalar inşallah bir daha olmaz. Böyle acıları bir daha yaşamayız. Kederli ailesine ve mesai arkadaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin" diye konuştu.

Törene başmakinistin yakınlarının yanı sıra DDY yetkilileri, mesai arkadaşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Karaçıray‘ın cenazesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi‘nde Hacı Mehmet Özer Camii‘nde kılınan cenaze namazı sonrası asri mezarlıkta toprağa verildi.

Kaynak: İHA