Eroğlu: Ülkeyi Yönetemeyip Gidenlerin Tekrar Talip Olmalarını Anlamıyorum

Çevre ve Orman Bakan Veysel Eroğlu, ‘3,5 yıl daha bu ülkeyi yönetemeyiz’ diyerek çekip gidenlerin, nasıl olup da tekrar bu ülkeyi yönetmeye talip olduklarına anlam veremediğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakan Veysel Eroğlu, ‘3,5 yıl daha bu ülkeyi yönetemeyiz’ diyerek çekip gidenlerin, nasıl olup da tekrar bu ülkeyi yönetmeye talip olduklarına anlam veremediğini söyledi.

Seçim çalışmaları için memleketi Afyonkarahisar’da bulunan Bakan Eroğlu, ilk olarak il merkezinde esnafı ziyaret etti. Daha sonra Şuhut ilçesine bağlı Karacaören beldesine geçerek, belde meydanında vatandaşa hitap eden Eroğlu, Karaadilli beldesinde de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan tesislerin açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Eroğlu, bu ülkede önceki hükümet döneminde bankaların hortumlandığını hatırlattı. Adamın bankaları hortumlayıp yurtdışına kaçtığını hatırlatan Eroğlu, “Ama burada vatandaşın kabahati yok. Gitmiş, inanmış bankaya parasını yatırmış mı? Devlet de garanti etmiş. Adam bankayı hortumlayıp yurt dışına kaçmış. Şimdi bazıları Paris’te safa sürüyor. Ben isim vermiyorum. Siz onu anlarsınız. Şimdi netice itibariyle sırf İmar Banka’nı hortumlayanların yüzünden 8 milyar dolar vatandaşın tasarruflarını geri ödemek durumunda kaldık. 8 milyar dolar, dile kolay. Yazık değil mi bu ülkeye.” dedi.

Eroğlu şöyle devam etti: “Şimdi bakın size soruyorum. 2002 yılında küresel bir ekonomik kriz var mıydı? O zaman yoktu. O zaman sadece ülkeyi yönetemeyen, beceriksiz, kabiliyetsiz ve hazineye sahip olamayan bir koalisyon hükümeti vardı. ‘3,5 yılda maaşları da ödeyemeyeceğiz’ diye çekip gittiler. Çünkü maaşları ödemek için ben biliyorum 500 milyon dolar gerekiyordu. El, avuç açmadıkları ülke kalmadı. Sonra biz böyle güç durumda kalmayalım. IMF’de ‘memurların yarısını zorunlu izine tabi tutacaksın, maaş vermeyeceksin, memur maaşlarını indireceksin’ deyince, böyle bir durumun altına giremeyecekleri için çekip gittiler. Peki şimdi bunlar nasıl oluyor da tekrar yönetime talip oluyor? Ya millet deneme tahtası mı? Borçlar ödendi, merkez bankasının kasası doldu.”

    "HASTANE İSTEYEN KADINLARA ‘ÖNCE OY‘ DEDİ

Eroğlu konuşması sırasında kadınlar ‘hastane istiyoruz’ diye slogan atınca, geçen seçimlerle referandum sonuçlarını hatırlattığı sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Kusura bakmayın, hastane derseniz o zaman ben de derim ki; hep benden talep ediyorsunuz. Şimdiye kadar yüzlerce talepte bulundunuz. Ama 12 Haziran gelince bir de sizi göreceğiz. Karaadilli’de ne referandumdan ne de geçen seçimlerden memnun değilim. O zaman ben de söyleyeyim. Sen söylüyorsun ama bende söyleyeyim. Söylemeyecektim ama söylettiniz. Peki burada Afyonkarahisa’a Kemal Kılıçdaroğlu geldi, Devlet Bahçeli geldi. Ya Allah aşkına Kaaradilli’de, Şuhut’ta, Afyonkarahisar’da bir tek çivisi var mı bunların, olabilir mi? Bir tek tuğla üzerine tuğla koydular mı? O zaman kusura bakmayın. Ben de 12 Haziran’da sizi göreyim. Söylemeyecektim ama söylettiniz. Ben burada siyasi konuşma yapmıyorum. Destek istiyorum. Onun için beni mecbur etmeyin. Destek verin. Ben sadece yatırımları anlatıyorum. Artık takdir benim Karaadilli hemşehrilerimin. Kimin buraya hizmet getireceğini bilir. Bırakın muhalefet partisi milletvekili adayını, genel başkanlarının dahi Karaadilli’ye bir ağaç dahi dikmesi mümkün değil. Bizim yaptığımız hizmetlerin haddi hesabı yok. Buraya çok şeyler yaptık.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, kurdele keserek tesislerin açılışını gerçekleştirdi.