Usame Bin Ladin hakkında bilinmeyenler

El Arabia Türkiye Temsilcisi Daniel Abdulfattah, Usame Bin Ladin ve yaşadığı ev ile ilgili çok ilginç bilgiler verdi.

Usame Bin Ladin hakkında bilinmeyenler
El Kaide lideri Usame Bin Ladin öldürüldü (Son Detaylar)

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Cüneyt Özdemir'in sunduğu beşNbirK programının dün akşamki bölümüne konuk olan El Arabia Türkiye Temsilcisi Daniel Abdulfattah Usame Bin Ladin'in ile ilgili çok ilginç bilgiler verdi.

"EVİ PAKİSTAN İSTİHBARATININ YANINDAYDI"

Usame Bin Ladin'in evinin Pakistan istihbaratının 500 metre ilerisinde olduğunu belirten Abdulfattah, 2005 yılından beri ev yaptırıp kaldığını söyledi. Üstelik bunun medyayada yansıdığı halde kendine güvenden dolayı ya da ilişkilerine güvenden dolayı aynı yerde kalmaya devam ettiğini ifade eden Abdulfattah şöyle devam etti:

"Giden gazeteciler o evin etrafında geziniyorlar ve evin en fazla 500 metre uzaklığında duruyorlar. Dün dikkatimizi çeken konu güzel bir saray yaptırmış kendine. Suudi Arabistanlı multimilyarder bir insan, o güzel hayatını sürdürmeye devam etti. Siz de Afganistan'a veya Pakistan'a gittiğinizde hepimizin duyduğu dağlarda bir mağarada veya bir çukurda yaşıyor olabilir. Belkide diyalize ihtiyacı vardı, çocuklarından uzak bir yerde yaşıyor deniyordu. İki eşi de yanında olduğuna göre kendisi normal bir aile hayatını da sürdürebiliyordu."

"CIA DE YANLIŞ YERDE ARIYORDU"

"Biz gazeteciler olarak Ladin'i aramak için çıktığımızda yanlış yerlerde geziyorduk" diyen Abdulfattah, "Demekki CIA de yanlış yerde geziyordu veya bizi yanlış yönlendiriyordu. Ama Ladin'in gerçekten hasta bir adam olmadığını da öğrenmiş oduk" dedi.

Aynı zamanda Pakistan'daki yetkililerce çok iyi korunduğunu, son derece iyi bilgilere sahip olduğunu söyleyen Abdulfattah, Ladin'in evi hakkında bilinmeyenleri anlattı:

"Kaldığı ev son derece modern, konforlu yapılmıştı. Duvarları tel örgülerle örülüydü. Ev çok büyük. İçinde Ladin'in eşleri dört tane çocuğu ve 17 tane Arap muhafizları da o evde kalıyordu. Ve Arap muhafızlarda kendi eşleriyle birlikte kalıyordu. Demek ki, son derece büyük bir malikaneden söz ediyoruz. Ama kendileri içeride kaldıkları sürece dışarıyla herhangi bir bağlantıları yoktu. Kendi elektriklerini kendileri üretiyorlarmış, dışarıdan herhangi bir şey almıyorlarmış."

"LADİN ÇÖPLERİNİ YAKIYORDU"

Evde yaşayanların dikkat çeken herhangi bir görüntülerinin olmadığını ifade eden Abdulfattah, "Bir şey hariç. Çevredeki komşular, 'burada kalanlar hiç çöp atmazlardı' diyor. Çöplerini de gömmezlermiş sadece içerideki çöpleri yakarlarmış. Çünkü Ladin ciddi anlamda güvenliğini düşünen, doğru şekilde kendini koruyabilen ve en önemlisi dışarıdan destek alan ve hatta korunması için en iyi yöntemi de seçmiş, son derece zekice iyi düşünülmüş bir seçim" şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE