Bakan Akdağ, Uzundere İlçesinde Seçim Çalışmalarını Sürdürdü

Erzurum‘da seçim çalışmalarını sürüden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partisi tarafından Uzundere ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Bakan Akdağ, daha sonra aile sağlığı merkezi ve okul açılışına katıldı.

Bakan Akdağ, Uzundere İlçesinde Seçim Çalışmalarını Sürdürdü
Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlenen mitingde referandumda verdikleri destekten dolayı Uzunderelilere teşekkür eden Akdağ, "İşte Erzurumlu, Uzundereli, işte Dadaş bu. Biz anayasayı yapmayalım diye o zaman da beraber oldular, daha başına kaset sıkıntısı getirmemişlerdi. BDP, Deniz Baykal ve MHP, Mecliste beraber olmuşlardı. Anayasayı sizin karşınıza getirmeyelim diye birlikte oldular. Birlikte oldular da biz bu referandumu sizin karşınıza getirmedik mi? Tabii ki getirdik" dedi.

Başbakan Erdoğan‘a "Hakkari‘de senin mitinginde kimler vardı" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘yi eleştiren Akdağ, "Bizim mitinglerde ak tülbentli analarımız, ak sakallı dedelerimiz vardı" diye konuştu. "Biz Davos‘a bakacağız. Biz her mazlum milletin yanında olan liderin yanında olacağız" diyen Akdağ, şöyle konuştu:

"600 lira para dağıtacağını söylüyor. Bu beyefendinin partisi iktidar ortağı olduğu zaman sana yağı bulamadık, benzin kuyruklarında telef olduk. SSK‘da sekiz sene genel müdür oldu. Sağlık alanında neler çektik, anamızı ağlattı. Hastanelerde bizim bebeklerimizi, hastalarımızı rehin tutuyorlardı. Kılıçdaroğlu, sen yalan konuşuyorsun, senin mumun 12 Haziran‘a kadar yanacak, o zaman göreceksin. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış, bu millet senin defterini o zaman dürecek. Sen iktidarda iken de

Uzundere‘de insanlar hasta oluyordu. Bir tane ambulansımız yoktu, bu hastamızı götürelim. "

Doğru siyasetin hizmet yapmak olduğunu vurgulayan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerginlik oluşturarak, kaşlarını çatarak, her gün hakaret ederek siyaset yapılmaz. Allah‘tan Sayın Bahçeli bir ‘püskevit‘ dedi de milletin yüzü güldü. Ne zaman milletin karşısına çıksa, miting meydanları dahil asık suratlı, çatık kaşlı, her gün hakaret, her gün karşısındakine ağır kelimeler... Her gün hakaret, ağır kelime, biz böyle siyaset istemiyoruz. Bakın ben yarım saattir konuşuyorum, bir lidere bir kez olsun hakaret ettim mi? Etmem, ne gereği var. Ne hakla Sayın Bahçeli her gün kalkıp bu ülkenin

gözbebeği Başbakan Erdoğan‘a ‘hain‘ diyor, ‘vatan haini‘ diyerek hakaret ediyor. Bu kadar tecrübeli bir siyasetçiye bu yakışır mı? Çok ayıp bir şey yapıyor. "

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, mitingin ardından Tortum‘un Şenyurt beldesindeki Şenyurt Aile Sağlığı Merkezi‘nin açılış törenine katıldı. Akdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti olarak 8.5 yıl içerisinde yaptıkların hizmetlerin açılışına yetişemediklerini belirterek, "Artık temel atma törenlerinden vazgeçtik. Başkanımız da biz de kolay kolay yaptığımız hizmetlerin temel atma törenini yapmıyoruz, çünkü buna zamanımız yok. Artık açılışları toplu açılış şeklinde, onlarca hizmetin açılışını birlikte

yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan Akdağ, daha sonra, aslen Kayserili olup, İstanbul Kadıköy‘de ikamet eden hayırsever Makbule Küçükçalık‘ın televizyondaki bir programdan etkilenerek Şenyurt beldesinde yaptırdığı ve vefat eden kardeşinin adını verdiği Şenyurt Musa Gündeş İlköğretim Okulunun açılış törenine katıldı.

Akdağ, eğitimin öneminden bahsederek, güzel bir ülkede yaşadığımızı, Kayserili bir hayırseverin, Erzurum‘un Şenyurt beldesine okul yaptırarak, öğrencilerin hizmetine sunmasının örnek bir davranış olduğunu söyledi.

Bunun Türk milletinin geleceği görmesi konusunda ümitlerini artırdığını ifade eden Akdağ, "İnsanlar kendi memleketlerine, kendi hemşehrilerine okullar, hastaneler yaptırırlar. Bu alışılmıştır. Ama Kayseri‘den Erzurum‘daki bir ihtiyacı görüp, Şenyurt beldesine okul yaptırmak için gani gönüllü olmak gerekir. Onun için Makbule hanımefendiye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çocuklara da seslenen Akdağ, şu tavsiyelerde bulundu:

"Bu pırıl pırıl okulda derslerinize çok iyi çalışacaksınız. İnşallah bu ülkeye önce kendisine sonra ailesine sonra da ülkesine hayırlı bireyler yetişecek. Ne mutlu ki bize hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti‘nde eğitimin çehresini değiştiriyoruz. İhtiyaçlar hızlı bir şekilde karşılanıyor. Hayırseverlerin de en çok el attığı alanlardan biri eğitimdir. Sağlık Bakanı olarak bunu kıskanmıyorum. Çünkü eğitim çocuklarımız için geleceğimiz açısından çok önemli. Yavrularımızı ne kadar iyi eğitirsek onlara o kadar

iyi bir miras bırakmış oluruz. Çocuklarımıza, bağ, bahçe, han, hamam bırakmak yerine iyi bir eğitim verelim. Hepsinin başında bu geliyor. "

Bakan Akdağ, açılışını yaptığı okulun sınıflarını gezerek, öğrencilere kitap hediye etti.

Kaynak: İHA