Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Hüseyin Çelik, "AK Parti diyor ki; Ne olursan ol, ister Kürt, ister Türk, ister Abaza, ister Laz, ister Müslim ister Gayrimüslim, ister Alevi ister Sünni bu ülkenin 74 milyon vatandaşı birinci sınıf hür vatandaştır ve hepsi bizim kardeşimizdir hepsinin başımızın üstünde yeri var.

Gaziantep‘in Oğuzeli ilçesine bağlı Yeşildere köyünde yaşayan ve geçmiş dönemlerde çeşitli partilere oy veren bazı aileler törenle AK Parti‘ye katıldı.

Rozet takma törenine, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili adayı Hüseyin Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, milletvekili adayları Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Fikret Murat Tural, Abdullah Tombul, Adem Yücel, parti teşkilatı ile vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Ahmet Uzer, çok önemli bir seçim sürecinde olduklarını belirterek "Hep birlikte birlik

beraberlik içerisinde çalışmamız lazım. Bu seçimin neticesi Türkiye‘nin rotasını belirleyecek. Özellikle Anayasa‘yı tek başımıza değiştirecek çoğunluk, bizim için, bu ülkede yaşayan insanlar için çok önemli. Bundan dolayı hepimizin azami bir gayret göstermesi gerek. Çok güzel bir ekibimiz var. Bütün arkadaşlarımız gece gündüz demeden partimizin misyonunu anlatıyor. Bugün aramıza katılan kardeşlerimize aramıza hoşgeldiniz diyoruz" dedi.

Partilerin bir din olmadığını belirterek konuşmasına başlayan milletvekili adayı Hüseyin Çelik de şunları söyledi: "Bazı adamlar bir yere doğru gelir, sonra şaşırır ama bazı insanlar da belli bir noktadan sonra rotayı düzeltir dosdoğru hedefi 12‘den vurur. Bugün aramıza katılan arkadaşlarımız geçmişte CHP, MHP, DYP, DSP‘ye oy vermiş olabilirler ama biz diyoruz ki; Arkadaş AK Parti sevgi ocağıdır"

Çelik, CHP‘lilerin, kendilerine "Sizin aranızdaki bu muhabbeti anlamak mümkün değil" dediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Tarım desteği verirsiniz, okullar, yollar hastaneler yapabilirsiniz ama hepsinden daha önemlisi gönüllere girebilmektir. Kırılmış gönülleri onarabilmektir. Ülkede bir sevgi iklimi oluşturabilmektir. AK Parti diyor ki; Ne olursan ol, ister Kürt, ister Türk, ister Abaza, ister Laz, ister Müslim ister Gayrimüslim, ister Alevi ister Sünni bu ülkenin 74 milyon vatandaşı birinci

sınıf hür vatandaştır ve hepsi bizim kardeşimizdir hepsinin başımızın üstünde yeri var. İşte sevgi iklimi budur. Bizim anlayışımızda budur."

Bazı liderlerin isminin halkın gönüllerinde yeri olduğunu kaydeden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "İsmini vermeyeceğim, bazı devlet adamları geldi geçti. Bunların yerinde yeller esiyor değil mi? Turgut Özal‘ın halkın gönlünde yeri var mı soruyorum size, var Allah rahmet etsin. Peki Adnan Menderes‘in halkın gönlünde yeri var mı? var. Şimdi filanın yeri var mı diye sormama gerek yok olmadığını biliyorum. Kimlerin olmadığını çok iyi biliyorum. Peki Recep Tayyip Erdoğan‘ın gönüllerde yeri var mı, var.

İşte bu. Elinden tuttuğunuz, derdine çare olduğunuz, yarasına merhem çaldığınız bir insanın gözlerinin içindeki memnuniyet parıltısı sizi ihya eder. Mühim olan kubbede hoş seda bırakmaktır. Cumhurbaşkanı olsanız süre 7 yıldır. Siz kubbede hoş bir seda bıraktınız mı, insanlar üzerinde iyi bir intiba bıraktınız mı, itibarınız var mı mesele budur"

Çelik, AK Parti‘nin yaptığı hizmetleri anlatmaya gerek olmadığını, vicdanı olan herkesin bunları gördüğünü sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanı Uzer ve milletvekili adayları AK Parti‘ye katılanlara rozetlerini taktı. Tören topluca hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA