Konak‘a Üçüncü Butik Müze De Geliyor

Konak Belediyesi‘nin önümüzdeki aylarda açılışı gerçekleştirilecek olan Neşe ve Karikatür Müzesi danışma kurulunun üyeleri Bulgaristan‘ın Gabrova kentinde bulunan dünyanın en ünlü Karikatür Müzesi House of HumourSatire‘yi (Mizah ve Yergi Evi) ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Konak‘a Üçüncü Butik Müze De Geliyor
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ile İzmir Mask Müzesi‘nin ardından Neşe ve Karikatür Müzesi‘nin açılışını gerçekleştirmenin hazırlıkları içinde olduklarını söyledi. Müzede sergilenecek olan eserlerin önemli bölümünün bir araya getirildiğini, yer konusunun belirlendiğini, artık sırasının tasarım ve yerleştirme aşamasına geldiğine değinen Başkan Tartan, bu amaçla önemli bir inceleme gezisi gerçekleştiğini söyledi.

Tan Oral, Eray Özbek, Turgut Çeviker ve Dilek Maktal Canko‘dan oluşan Neşe ve Karikatür Müzesi danışma kurulu üyeleri House of HumourSatire Müze Müdürü Tatyana Tsankova‘dan müze hakkında bilgi aldılar. Türk heyete özel ilgi gösteren müze yetkilileri normal koşullarda izin verilmeyen arşiv gibi odaları açarak İzmir‘de kurulacak müzeye ışık tutması amacıyla bilgi verdiler. Mizah dünyasında önemli bir konuma sahip olan müzenin 39 yıllık geçmişe sahip arşiv odasında incelemelerde bulunarak önemli bilgiler elde eden danışma kurulu üyeleri İzmir‘e döndükten sonra Neşe ve Karikatür Müzesi‘nin açılışı için kolları sıvadı.

Kaynak: İHA