‘Dünyada Rekabet Çok Çetinleşiyor Çocuklarımızı Donanımlı Yetiştirmeliyiz’

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Onları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, çocukların ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Onları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Dünyada rekabetin çok çetinleştiği bir ortamda, çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirmeliyiz.” dedi. Erkmen, Güney ilçesini ziyaret ederek biz dizi incelemelerde bulundu. İncelemeye İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş da katıldı.

Güney Kaymakam Hasan Sadebıyık, Belediye Başkanı Halit Gürbüz, İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları tarafından karşılanan Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Sadebıyık, heyete ilçenin problemleri hakkında bilgi vererek taleplerini iletti. Köy muhtarlarının isteklerini ve sıkıntılarını da dinleyen Erkmen, daire müdürlerine çeşitli talimatlar verdi.

Ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Mayıs 2011 tarihindeki ziyaretinde toplu açılışını yaptığı 3 Eylül İlköğretim Okulu ek binasını da inceledi. İl Milli Eğitim Oğuz da 460 bin liraya mal olan, iki anasınıfı, dört normal sınıf ve konferans salonundan oluşan ek binanın İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldığını söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin ise okulun Güney’e hayırlı olmasını dileyerek, “Eğitimi çok önemsiyoruz. İl Özel İdaresi bütçesinden en fazla payı eğitim yatırımlarına ayırıyoruz. Bundan sonraki süreçte de eğitime katkı yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, Başbakan Erdoğan’ın açtığı okul ek binasını incelemeye gelirken aynı zamanda vatandaşların sıkıntılarını da dinlemek istediklerini belirterek, “Çocuklar bizim geleceğimiz, onları en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Burası anasınıfları, normal sınıflar ve konferans salonuyla güzel bir ek bina oldu. Bunun yanında Güney’de hastane yapılmasını önümüzdeki süreçte adımlar atacağız.” dedi.

Ardından Güney Aile Sağlığı Merkezi’ne geçen Vali Erkmen, arka tarafında bulunan ve emekli öğretmen Süleyman Çakmak’ın varisleri tarafından hastane yapılması için bağışlanan 3 bin metrekarelik arsayı inceledi. Yanına biraz daha alan eklenmesi halinde yapılacak hastanenin ferah bir ortama kavuşacağını belirten Erkmen, bu konudaki dileğini Başkan Gürbüz’e iletti. Gürbüz de konu üzerinde çalışacaklarını ve büyük ihtimalle çözeceklerini söyledi.