Numan Kurtulmuş‘tan Kasetlere ‘Ahlaksızlık‘ Yorumu

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP‘deki kaset skandalı ile ilgili, "Siyasetçiler BBG evinde yaşıyormuş gibi sürekli olarak yaptıkları işe dikkat etmeleri gerekir.

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP‘deki kaset skandalı ile ilgili, "Siyasetçiler BBG evinde yaşıyormuş gibi sürekli olarak yaptıkları işe dikkat etmeleri gerekir. Toplumun önünde olan kişilerin toplumun genel olarak kabul etmediği ahlaki normların dışına çıkmaları toplumda büyük bir yara oluşturuyor. Bu kasetlere muhatap olan arkadaşlar gerçekten bireysel ciddi bir ahlaksızlık söz konusudur." dedi.

    HAS Parti Lideri Numan Kurtulmuş, Kapalıçarşı ve Mahmutpaşa’da esnafı ziyaret etti. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Numan Kurtulmuş, ziyaret sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. MHP’deki kaset depremini değerlendiren Kurtulmuş, kaseti bireysel ve siyasal ahlaksızlık açısından değerlendirdiklerini belirtti. Siyasette farklı görüşlerin farklı siyasi çevrelerin kasetler üzerinden dosyalar üzerinden yarış yapmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Siyasetteki farklı görüşlerin yarışlarını fikirler üzerinden dosyalar üzerinden yapmasını uygun görüyoruz. Siyasetin kasetler üzerinden yürütülmesini siyasi ahlaksızlık olarak görüyoruz.     Bunların her iki tarafı da tehlikelidir. Toplumun iç güvenini sarsar.” ifadelerini kullandı.

    Deniz Baykal’ın başına gelen kaset olayını da hatırlatan Kurtulmuş, “Deniz Baykal’ın kaseti ile ilgili olan süreç. Yaklaşık bir yıl oldu. O süreçle birlikte siyasete yön vermek isteyen çevreler öyle anlaşılıyor ki siyasete yeni bir dizayn verme çabası içindeler. Gönül arzu ederdi ki Deniz Baykal’ın kasetlerini kim yayınladı? Aradan geçen bir yıl içinde bunlar ortaya çıksın. Zaten bu işin erbabı olanlar söylüyorlar. Hem Baykal kasetleri hem MHP’deki arkadaşların kasetleri aynı teknoloji kullanılarak aynı imkanlarla elde edilip çoğaltıldığı söyleniyor. Bunları bulmak hükümetin boynunun borcudur. 28 Şubat sürecinde olağan dışı yöntemlerle parlamentoya müdahale etmekle böyle kasetler üzerinden bir takım yan yollarla siyasete müdahale etmek arasında mahiyet itibarıyla bir fark yoktur.” diye konuştu.

    Etiler’de meydana gelen patlama ile ilgili soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, “Bazı çevreler bu 12 Haziran seçim atmosferini bozmak isteyebilirler. Seçim güvenliğinin sağlanabilmesi lazım. Bu olayın biran evvel arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum. Bundan sonra da benzer provakatif olaylar olabilir.” şeklinde konuştu.