Fotoğraf Yarışmasında Dereceye Giren Fotoğraflar Sergilendi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından "Tarım ve İnsan" temalı 2. Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların yer aldığı sergi Dağkapı Güzel Sanatlar Galerisi‘nde sanatseverler ile buluştu.

Serginin bu yılki sloganı "Bereketli Topraklarımızın Çalışkan İnsanlarından Kareler" oldu. Sergiyi Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Memduh Tura, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanı Recep Tezgel, İl Tarım Müdürü Mehmet Ali Koçkaya ve İl Kültür Müdürü Tevfik Arıtürk birlikte gezdi. Dereceye giren fotoğraflar hakkında ilgililer ile birlikte sohbet eden Vali Toprak, daha sonra sergi ile ilgili düşüncelerini hatıra defterine not etti. Fotoğraf sergisinin özel defterini

imzalayan Vali Toprak, sergi hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı‘nın ülke çapında başlattığı ‘Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasının‘ önemli eserlerinin derlendiği ikincisi yapılan yarışma sonu sergisinin Diyarbakır‘da, bu güzel tarihi gurur mekanı Dağkapı Burcu‘nda teşhir edilmesinden dolayı Bakanımıza ve Yayın Dairesi Başkanı ve değerli ekibine teşekkür ediyorum. Anadolu insanımızın cefakar, vefakar emek dolu, alın teri dolu, gayret, çaba ve zahmetlerinin gerçek alanda resmedilmesi çok önemli bir kültür ve sosyolojik, antropolojik

ve folklorik bir değer aktarımıdır. Bu nedenle bu çalışmayı ve sergiyi ülkemiz öz kültürü adına tek kelime ile alkışlamak gerekir. Ülkemiz insanı temiz, moral değeri yüksek, gayretli, önü açık ve geleceğe güvenli bakan çevresi ile barışıktır ve her bir alan çalışmasında bu güzellikleri bize yaşatır.

Anadolu insanımızı, çilekeş ve vefakar annelerimizi, bacılarımızı, babalarımızı tüm alın teri akıtan gerçek değer insanımızı bir vesile daha tebrik ediyor ve bu güzel resimleri canlı medeniyet örnekleri olarak ortaya koyan Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum."

Kaynak: İHA