Erdoğan Bayraktar: Trabzon’A 1,5 Milyar Lira Gelecek

AK Parti Trabzon milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, sadece kentsel dönüşümler kapsamında ödenen kamulaştırma bedelleri ve gerçekleşecek yatırımlar ile Trabzon’a 1,5 milyar lira geleceğini söyledi.

AK Parti Trabzon milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, sadece kentsel dönüşümler kapsamında ödenen kamulaştırma bedelleri ve gerçekleşecek yatırımlar ile Trabzon’a 1,5 milyar lira geleceğini söyledi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraktar, 2 Nolu Yol İş Sendikası ve Memur-Sen Trabzon Şubelerini ziyaretinin ardından Yeni Cuma Mahallesi’nde lokal açılışına katıldı. Yeni Cuma’da vatandaşların büyük ilgisiyle karşılanan Bayraktar, herkesle tek tek tokalaşarak sohbet etti. Lokalde vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bayraktar, Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınması için çok ciddi adımlar atıldığını vurgulayan Bayraktar, “Bu arada yanlışlar ve eksiklerde oldu. Ama şunu ifade etmek istiyorum. İş yapan, yatırım yapan, icraat yapan hata yapar. Yapılan bir iş yüzde yüz doğru değildir. Ancak Allah’ın yaptığı yüzde yüz doğrudur." diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde 60 hükümetin görev aldığına değinen Bayraktar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ortalama hükümetlerin ömrü 16 ay. Kısa süreli hükümetler ve koalisyonlar bu ülkeyi geri bırakmıştır. Ciddi manada geri bırakmıştır. 2001 yılında dünyada kriz var mıydı? Yoktu. Türkiye’de kriz oldu. Koalisyon hükümetinin bakanlarının 2-3 ay toplanamadığı günler oldu. Birbirine Anayasa kitapçığı fırlattılar. Enflasyon yüzde 40 ile yüzde 60 arasında seyretti. Paramız pul oldu. IMF’nin kapısında yalvarıyorduk, bize para ver de borçlarımızı öteleyelim diye. Son 8,5 yılda Türkiye’nin fotoğrafı güzelleşti. Paramızdan 6 sıfır atıldı. Enflasyon 4.9’a düştü. Türkiye’nin Merkez Bankasındaki 20 milyar dolar parası şuan 95 milyar dolara çıktı. IMF’ye 26 milyar dolarlık borç 5 milyar dolara düşürüldü. 47 ülke ile vizeler kalktı. Dünya Türkiye’ye gıpta ile bakıyor. Dünyanın gözü Türkiye’nin üstündedir. Şimdi Türkiye’nin önünü kesmek isteyenler mihraklar bizi içten kuşatmaya çalışıyorlar."

Türkiye’nin çok büyük çıkış yakaladığını ve buna destek vermeleri gerektiğini anlatan Bayraktar, "Türkiye gelişirken ve kalkınırken, biz Trabzon ve Trabzonlular olarak çok daha ciddi katkı vermek durumundayız. Türkiye’nin bu kalkınmasından Trabzon’da payını alacaktır. Trabzon’a kaynak getireceğiz. Zağnos Deresine 200 milyon lira harcadık, bir kuruş geri dönüşümü yok. Ayasofya’nın çevresine 30 milyon para verdik, Tabakhane’ye ödediğimiz para 30 milyonu aştı, 40 milyona yaklaştı ve sürecek. Arkasından Çömlekçi devam edecek, daha sonra Bahçecik’teki caminin arkası, Ortahisar’daki konutlar yapılacak. Diğer taraftan Değirmendere’nin ıslahı devam edecek. Pelitli’deki kentsel dönüşüm devam edecek. Bunlar kısa vadede 1,5 milyar liranın Trabzon’a gelmesi demektir. Bu paranın da dönüşü yok. Trabzon güzelleşecek. Trabzon zaten büyükşehir oluyor. Bir büyükşehir, bir tarihi şehir fotoğrafı verecek." diyerek sözlerini tamamladı.