Erzincan‘da Mayıs Ayının Sonunda Kayak Keyfi

Yurdun büyük bölümünde bahar havası yaşanırken kar kalınlığının yer yer 3 metre ölçüldüğü 2 bin 900 metre yükseklikte bulunan Ergan Dağı‘nda kayakçılar kayak yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Erzincan‘da Mayıs Ayının Sonunda Kayak Keyfi
Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü üyesi sekiz dağcı, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır‘ın da katıldığı bir organizasyonla Ergan Dağı‘nda kayak yaptı. 2 bin 900 metre yükseklikteki Ergan Dağı‘na ayaklarında kayaklarıyla 2 saat boyunca yürüyerek çıkan kayakçılar zirveden aşağıya 45 dakika boyunca kaymanın zevkini yaşadı.

Mayıs ayı sonunda kayak yapılabilmesi özelliği ile Türkiye‘de tek olma özelliğini taşıyan Ergan Dağı, dünyada ise eşine az rastlanır bir bölge. Senenin 6 ayı kayak imkanı sunan kuzey kutbuna yakın ülkelerde, ulaşım ve tabiat şartlarının zorluğu bu bölgeleri cazip olmaktan uzaklaştırıyor. Bu açıdan Akdeniz kıyısında bir ülke olması ve Avrupa‘nın her noktasından kolay ulaşılabilir olması özelliği ile Ergan Dağı öne çıkıyor. Pist uzunluğu açısından da dünyada ikinci olma vasfını taşıyan Ergan‘da tırmanma

şeridi inşaatlarında da sona yaklaşıldı.Bu özellikleri ile Ergan sadece bölgenin değil dünyanın önemli kayak merkezlerinden biri olmaya aday. Yapılan kayak sonrası Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal yaptığı açıklamada Mayıs ayının sonunda Türkiye‘de kayak yapılabilecek tek yerin Ergan Dağı olduğunu belirtirken Vali Abdulkadir Demir ise yaptığı açıklamada, "Ergan Dağı‘nda bu mevsimde saatlerce kayak yapılabilecek kadar kar var. Bu dünyada ve Türkiye‘de çok

az rastlanılabilecek bir durum. Bu durumu kayıtlarımıza geçirmek ve buradaki imkanlarımızı göstermek istedik. Önemli olan burayı tanıtabilmek ve duyurabilmek. Bu amaçla buradayız" dedi.

Kaynak: İHA