Erzincan’Da Mayıs Ayı Sonunda Kayak Keyfi

Erzincan’da kayakçılar yazın kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Erzincan’da kayakçılar yazın kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Kayakçılar, haziran ayı yaklaşmasına rağmen Erzincan Ergan Dağı‘nda yer yer kar kalınlığı 3 metreyi bulan pistlerde kayak yapıyor. Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal ve kulüp üyesi 8 kişi de dağda 2 bin 900 metre yükseklikte kayak yapmanın keyfini çıkardı.

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal, Türkiye‘nin hiçbir yerinde şuanda kayak yapma imkanı bulunmadığını söyleyerek, "Bizler işe şimdi saatlerce kaymanın zevkini yaşayacağız." dedi. Ünal, daha sonra kayak yapacak ekibe gerekli bilgileri verdikten sonra kayak kulübü üyeleri ile Ergan Dağı’nın zirvelerine doğru tırmanışa geçti.

Vali Abdulkadir Demir ise kayakçıların 2 bin 900 metreyi yürüyerek çıktığını ifade ederek, "Orada saatlerce kayabilecek kar var. Bu Türkiye’de ve dünyada çok az rastlanacak bir olay. Bunu kayıtlara geçirmek ve buradaki imkanlarımızı göstermek istedik. Eğer önümüzdeki yıl tesislerimiz başladığı anda makine ile sıkıştırma yapıldığında neredeyse haziranın başında bile kayak yapabilecek durumdayız. Önemli olan burayı tanıtabilmek ve duyurabilmek. Bu amaçla buradayız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır da Erzincan’da havuzda yüzebilecek bir sıcaklık varken Ergan Dağı’nın zirvesinde kayak yapıldığının altını çizerek, bunun Erzincan’ın sahip olduğu güzelliğin bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.