Türkoğlu‘ndan Kılıçdaroğlu‘na Özerklik Cevabı: Haddini Aşma

AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hacı Bayram Türkoğlu, Hakkari’de özerklik vaadinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu‘na ‘Haddini aşma’ dedi.

AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hacı Bayram Türkoğlu, Hakkari’de özerklik vaadinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu‘na ‘Haddini aşma’ dedi.

    Seçim gezilerini sürdüren AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol’un Altınçağ beldesini ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Türkoğlu‘nun hedefinde Hakkari mitinginde özerklik vaadinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu‘nun açıklamasını ‘aymazlık‘ olarak niteleyen Türkoğlu, Türkiye’nin 72 milyon vatandaşını bir vücudun azaları olarak gördüklerini söyledi. Bu vücudu topal, kör ya da sağır yapmak isteyenlere milletin ruhsat vermeyeceğini ifade eden Türkoğlu, ‘‘Dün Ankara’nın Tandoğan’ında ‘Tam Bağımsız Türkiye‘ sloganını atanlar, bugün Hakkari’nin kırsalında özerklik vaadinde bulunurlar. Halkın iktidarı yalanının arkasına sığınanlar, Hakk’ı inkarın planlarını kurarlar. Diyarbakır’da genel af çağrısında bulunan zevat, Ankara’da genel af söz konusu değildir demek suretiyle yanardöner pozisyona düşmekten nedense garip bir haz alırlar ve halkın da bu kirli siyasetlerine itibar duyacağını sanırlar. Nitekim onlara göre dündür, bugün bugündür.‘‘ ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin devleti ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu kaydeden AK Partili Türkoğlu, ‘‘Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımız nesebi, mezhebi, meşrebi, rengi ne olursa olsun bizim onurumuzdur. Biz her vatandaşımızı kendi onurumuz gibi görüp ona sahip çıkma hususunda göstereceğimiz gayreti tarihimizin bize yüklediği bir sorumluluk olarak addederiz. Nitekim kendi bağrında 72 milleti barış ve sükûnet içerisinde 600 yıl tutan Osmanlı’nın bu hoşgörü ikliminden nasip almak isteyenler, Fatih’in fethettiği İstanbul’da havranın, kilisenin ve camiinin yan yana 600 yıl boyunca nasıl var olduğunu ve farklı neseplere mensup insanların aynı sosyal doku içerisinde nasıl kendilerini özgürce ve özgünce ifade edebildiklerine baksınlar.’’ şeklinde konuştu.