Kamalak: Çocukların Kur‘an Kursuna Gitmesi Yasak, İncil Kursuna Gitmesi Değil

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye‘de 12 yaşını bitirmemiş çocukların Kur‘an kurslarına gitmelerinin yasak olduğunu, İncil ve Tevrat kursuna göndermenin ise yasak olmadığını söyledi.

Kamalak: Çocukların Kur‘an Kursuna Gitmesi Yasak, İncil Kursuna Gitmesi Değil
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye‘de 12 yaşını bitirmemiş çocukların Kur‘an kurslarına gitmelerinin yasak olduğunu, İncil ve Tevrat kursuna göndermenin ise yasak olmadığını söyledi.

SP Genel Başkanı Kamalak, partisi tarafından Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’nda partililere hitap etti. Mitingde konuşan Kamalak, Türkiye‘de 12 yaşını bitirmemiş çocukların Kur‘an kurslarına gitmelerinin yasak olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin çocuklar için yasak olduğunu dile getiren Kamalak, “Çocuklarımızı devletin resmi Kur‘an kurslarına gönderemiyoruz. Bu milletin özü imanla yoğrulmuştur. Ama o yavrularınızı İncil kursuna gönderebilirsiniz, yasak değil. Tevrat kursuna gönderebilirsiniz, dans kurslarına, bale kurslarına gönderebilirsiniz, yasak değil.” dedi.

“Elinizi vicdanınıza koyarak düşünün.” diyen Kamalak, “Ben buradan vicdanı olan herkese sesleniyorum. Siz dünyada bir milletin, kendi milletinin kutsal kitabını çocukları için, torunları için yasaklayan Türkiye‘den başka bir ülke, bir millet, bir kavim gördünüz mü? Bu yasakların kaldırılması bizim yirmi dört saatimizi alır. Hangi parti mensubu olursanız olun, yaşanabilir bir Türkiye için bu sefer ‘Saadet‘ diyelim. Başörtüsü yasağının kaldırılması, Kur‘an kursu yasağının kaldırılması, Osmanlıcanın eğitimin her aşamasında olması ve yeniden büyük Türkiye‘yi kurmak için ‘Saadet‘ diyelim. İslam birliği sizin sayenizde kurulacaktır.” diye konuştu.

    12 Haziran seçimlerinin bu yasakları kaldırmak için çok önemli bir imkan verdiğini belirten Kamalak, “Biz iktidara geldiğimiz zaman, bu milletin manevi değerleri önüne konulan bütün yasakları kaldıracağız. Bu taahhüdümüzdür bizim. Bu iş Milli Görüş‘ün işidir, Saadet Partisinin işidir.” şeklinde konuştu.

Millete mesajlarını ulaştırabildikleri takdirde partisinin iktidar olacağını savunan Kamalak, diğer partilerin bu ülkeye, bu millete verecekleri hiçbir şey olmadığını öne sürdü.

AK Parti hükümetinin 9 yıldır tek başına iktidarda olduğunu ve verdiği taahhütleri yerine getiremediğini savunan Kamalak, “Bizim dışımızdaki hiçbir partinin Türkiye‘nin problemlerini çözmesi mümkün değil. Kendinize, çocuklarınıza, onların geleceğine yazık etmeyiniz. Tek çare Saadet Partisi, Milli Görüş‘tür. Parlamentodaki 3 parti başkanı bir araya gelip, memleketin sorunlarını çözemiyorlar. Birbirlerine karşı saygılı değiller. Neredeyse birbirlerini boğacaklar. Birileri sürekli gerilim politikası üretiyor. Bunlar birbirleri ile konuşmuyor, bir araya gelmiyorlarsa nasıl sorunları çözecekler? Bu nedenle Meclise, Milli Görüş ve Saadet Partisi lazım. Saadet gelecek, yüzler gülecek.” dedi.