İstanbul’Un Fethi Gebze’De Kutlanacak

İstanbul‘un fethi Kocaeli‘nin Gebze ilçesinde coşkulu bir şölenle kutlanacak.

İstanbul’Un Fethi Gebze’De Kutlanacak
Gebze Sosyal Faaliyetler ve Yardımlaşma Derneği, pazar günü yapılacak fetih şöleni öncesi Fatma Hanım Parkı‘nda basın toplantısı düzenledi. Gebze Stadyumu‘nda yapılacak ve ünlü sanatçılar Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Uğur Işılak ve Mustafa Demirci’nin katılacağı fetih şöleni hakkında bilgi veren Dernek Başkanı İbrahim Şen, ikinci kez bu organizasyonu yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Gebze’nin İstanbul’un fethinde önemli yeri olduğunu belirten Şen, İstanbul’un fethiyle Gebze’nin ilçe olduğunu, bu yüzden ecdada vefa göstermek gerektiğini bildirdi.

Fetih kutlamalarında Anibal tepesinden toprak alınıp İstanbul’a götürülmesine tepki gösteren Şen, doğru olanın Hünkar Çayırı’ndan toprak alınması olduğunu söyledi. Bu yanlıştan geri dönülmesini isteyen Şen, sivil toplum kuruluşlarını da bu tür faaliyetlere yönelmeye davet etti.

29 Mayısın kutlanması gereken bir bayram olduğunu savunan Şen, şölene 30 bin kişiyi getirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Gebze halkını fetih şölenine davet eden Şen, şölenin pazar günü saat 20.00’de Gebze Stadyumu’nda yapılacağını hatırlattı.

Kaynak: İHA