Has Parti Gümüşhane İl Başkanı Karagül, Kelkit Teşkilatının İstifasını Değerlendirdi

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Gümüşhane İl Başkanı Niyazi Karagül, Kelkit ilçe başkanı Bünyamin Şimşek ve teşkilatın istifa etmesinin ardından bir açıklama yaparak, “Seçimlere 20 gün kala böyle bir istifa manidardır” dedi.

Karagül, 6 ay gibi kısa bir sürede teşkilatlanma faaliyetlerini tamamlayarak seçime katılmaya hak kazanan Halkın Sesi Partisi’nin halk tarafından takdirle izlendiğini, her geçen gün oyunu yükselttiğini ve yegane alternatif olarak milletin yüreğinde yer tuttuğunu belirterek bu durumun bazı siyasilerin huzurunu kaçırarak, ezberlerini bozduğunu öne sürdü. Parti teşkilatları üzerinden bazı ayak oyunlarıyla çirkin emellerine ulaşma gayreti içerisine girenler olduğunu öne süren Karagül, bazı teşkilat mensuplarının da bu oyuna alet olduğunu söyledi.

Kelkit İlçe teşkilatının bir basın açıklamasıyla istifasını verdiğini kamuoyuna duyurduğunu hatırlatan Karagül, seçimlere 20 gün kala böyle bir istifanın gerçekleşmiş olmasının son derece manidar olduğuna vurgu yaparak, “Bu istifadan dolayı partimizin herhangi bir kaybı olmayacağı gibi büyük bir kazancı olacağı da kesindir. Kelkit’te yaptığımız istişareler de bunu net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

İstifalar konusunda üzerinde durulması gereken iki önemli husus olduğunu kaydeden Karagül, bunları şöyle açıkladı:

“Birincisi; söz konusu ilçenin eski teşkilat başkanı sanki bu tercihi Has Parti yapmış gibi yanlış ve bir o kadarda anlamsız tablo ortaya koymuştur. Partimizin böyle çirkin ayak oyunlarıyla işi olmadı olamazda. Biz mücadelemize bıkmadan yılmadan ve durmadan devam edeceğiz. Çünkü biz bu sahnede kimin hangi rolü aldığına bakmıyoruz. Biz bu sahnede oynanan oyunun bütününe karşıyız. İkincisi ise; iktidar partisi adaylarının böyle bir organizasyonun içerisinde olduklarına dair aldığımız duyumlardır.”

Karagül, açıklamasında iktidar partisi adaylarından ya da yöneticilerinden herhangi birisinin iddia ettiği pazarlığın içerisine girip girmediğini sorgulayarak, “Milletin mütedeyyin kesimlerinden alacağı oyları oradan oraya yer değiştirenlere hizmet etmek için kullanacak mı kullanmayacak mı? Bundan sonraki süreçte bu şahıslarla siyasi bir birlikteliğin içerisinde olacak mı olmayacak mı? Bunlar ivedi olarak kamuoyuna açıklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Karagül, Kelkit ilçe teşkilatında görev almak isteyenlerin kendilerine müracaat ederek teşkilatı yeniden oluşturacaklarını taahhüt ettiğini de belirterek “Gerekli görüşmeler yapılmış ve yeni ilçe başkanı ve yönetimin atanma süreci başlamıştır. Zira Halkın Sesi Partisi hiçbir grubun, hiçbir şahsın, hiçbir zümrenin partisi değildir. Yetmiş iki milyon milletin partisidir. Bu istifanın partimiz açısından ne kadar yararlı olacağı da önümüzde ki seçimde sonuçları itibariyle milletimiz tarafından net bir şekilde görülecektir” dedi.

Kaynak: İHA