Cep Telefonlarında Çağrı Sinyali Yerine Reklam Uygulaması

Türkiye genelinde yapılan icra ihalelerinin yüzde 90‘ının şartnamesine yer verildiği icralik.com sitesinin kurucusu olan Can Emrah Özoral, cep telefonlarında sinyal yerine reklam uygulaması projesinin patentini aldı.

Özoral, ayrıca gürültülü ortamlarda telefon görüşmelerinin rahat yapılabilmesi için ses geçirmez kabinlerin patentini de aldı.

Voicestop, yoğun gürültülü ortamlarda, şantiyelerde, fabrika içlerinde, eğlence mekanlarında kişilerin cep telefonu ile görüşürken dış ortamdan gelen seslerden izole olmalarını sağlayan bir ürün. Bu ürünle gürültülü ortamlarda telefon görüşmeleri artık daha rahat olacak. Ayrıca çeşitli tasarımlarla mekanların gözdesi haline de getirilebilecek olan ses geçirmez kabinler sayesinde mekanlarda çeşitli markaların eğlenceli logoları şeklinde hoş görüntülerde elde edilebilecek.

Özoral‘ın patentini aldığı diğer buluş ise cep telefonlarında çağrı sinyali olarak kullanılan fakat klasik çağrı sinyali sesi yerine firmaların cep telefonu operatörleri tarafından sağlanan destekle birlikte birçok kullanıcıya ulaşmasını sağlayan bir reklam uygulaması. İletişim dünyasının son dönemdeki en gözde aracı olan cep telefonlarının da reklam aracı olarak kullanılması ve bu konuda sağlayacağı fayda küçümsenmeyecek derecede büyük. Üstelik cep telefonu kullanıcıları için şahsa özel reklam uygulaması

yapılabilir olması, diğer reklam araçları karşısında cep telefonunu bir adım öne çıkartabilecek özellik taşıyor. Herhangi bir cep telefonu kullanıcısı, başka bir cep telefonu kullanıcısını aradığı zaman, eğer karşı tarafın hattı meşgulse kesik kesik sinyal sesi, değilse daha uzun süreli çalan sinyal sesi duymaktadır. Hatta son zamanlarda cep telefonu kullanıcıları, kendisini arayanların dinlemesi için GSM operatörüne belirli bir ücret ödeyerek sahip oldukları, sinyal sesiyle beraber duyulan çeşitli

müzikleri de sıklıkla kullanmaktadırlar. Cep telefonu abonesi, istediği takdirde telefonu çaldığı zaman çıkardığı telefon ziline, GSM operatöründen gelen reklamı atayabilecek, istediği zaman da bunu iptal ederek, yine istediği melodiyi cep telefonunda kullanabilecek.

Kaynak: İHA