Bucak‘ta İlk İş Fırsatları Zirvesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı‘nın (BAKA) Antalya‘daki 4. Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi‘ne destek vermesinin ardından Burdur‘un Bucak İlçesi‘nde ilk iş fırsatları zirvesi düzenlendi.

Bucak‘ta İlk İş Fırsatları Zirvesi
BAKA, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen zirveye MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ve 40‘ın üzerinde firma katıldı.

1. Bucak İş Fırsatları Zirvesi‘nin açılış konuşmasını yapan Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr Hüseyin Dalgar, “Bu projeye en büyük desteğini Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi ve BAKA vermiştir. Üniversiteler ile sanayi arasında bir uyumsuzluk bulunmaktadır. Bu uyumsuzluğu giderebilmek için sanayi, işveren ne bekliyor düşüncesinden yola çıkarak bu organizasyonu yaptık. Asıl amaç beyin avcılığıdır” dedi.

AKGİM Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce ise merkezin bir kamu üniversitesine ait, özel istihdam bürosu statüsü de alıp iş bulma kurumu haline geldiğini söyledi. Yüce, “Bugün 50 bine yakın veri tabanı, 5 binin üzerinde de işe yerleştiğimiz elemanlar ile çok aktif bir merkeziz” diye konuştu.

Burdur‘un Bucak ilçesinde böyle bir organizasyon yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de “Türkiye‘de Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu böyle bir organizasyonu gerçekleştiren tek meslek yüksekokulu” dedi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Satçı ise yaptığı konuşmada üniversitelerin asıl amaçlarından birinin öğrencilerin kaliteli eğitim aldıktan sonra sektörde yer almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ise ilçede 150‘ye yakın fabrika ve 7 bine yakın aktif sigortalı bulunduğunu söyledi. “Bucak 190 milyon dolar ihracatı olan bir yer” diyen Hacıbektaşoğlu, “Bucak Avrupa‘nın en büyük çimento fabrikasının bulunduğu bir yer. Hergün 300 tır, 15 bin ton çimentoyu Antalya‘ya taşıyor. Bucak‘ta Türkiye‘nin en büyük mermer ihracatlarından bazıları bulunuyor” dedi.

Kaynak: İHA