Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Salihli‘de Açılış Programlarına Katıldı

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) yeni dernek binası ile Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Merkez Okuma Salonu ve Türk Telekom Salihli İnternet Evi‘nin açılış programlarına katıldı.

Açılış törenlerine Manisa Valisi Celalettin Güvenç‘in yanı sıra , İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, AK Parti Manisa Milletvekili adayı Muzaffer Yurttaş, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu(ESİDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını SASİAD Başkanı Gürcan Severoğlu yaptı. SASİAD‘I bugünlere getiren herkese teşekkür eden Severoğlu, ‘Derneğimiz bu yıl 17. yaşını kutluyor. Sesimizin daha gür çıkması için 32 derneğin, 6 bin 500 işadamının üyesi olduğu ESİDEF ve oradan da 7 federasyonun oluşturduğu 162 dernek, 32 bin 500 iş adamının üye olduğu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfedarasyonu (TUSKON)‘a üye olduk. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte göreve geldiğimiz günden bu yana üretken, aktif, katılımcı hatta

trend belirleyici bir konuma derneğimizi taşımayı ana hedef olarak belirledik‘ dedi.

İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım ise, ‘SASİAD kurulduğu günden bu yana yükselen bir trendle amacına uygun olarak çalışan örnek sivil toplum örgütlerimizden birisidir. SASİAD hiçbir siyasi ideoloji düşüncesinin gölgesinde olmaksızın gerçekten sadece Salihli ekonomisi ve sanayisi için çalışan, Salihli‘nin ekonomisine yön veren, istihdamına katkı sağlayan derneğimizi kutluyorum‘ dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise, ‘Türkiye dünyada var olacaksa evrensel olan, uluslar arası olan çağdaş dünyanın değerlerini öğrenecek, kavrayacak, onların dilinden konuşmayı öğrenecektir. Şimdi bu dernekler o dilden konuşmaya önemli bir araçtır diye düşünüyorum. Afrika‘da bir çok ülkede elçiliğimizi yok. Şu anda 9 tane elçiliğimiz mevcut. Türkiye‘nin alternatif piyasalara sahip olması Avrupa pazarının dışında kendisi için önemli bir nefes alama aracı olmuştur. Toplumumuzun örgütlenmesi gerekir.

Kendisini geliştirmesi gerekir. Böyle toplumların geleceği daha aydınlık oluyor. Salihlimizde yüz binin üzerinde nüfusu ile artık bu tür işlere çok layık bir ilçemiz diye düşünüyorum‘ dedi.

Konuşmanın ardından SASİAD‘ın yeni dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.

Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Merkez Okuma Salonu ve Türk Telekom Salihli İnternet Evi‘nin de açılışını gerçekleştiren Vali Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, ‘Burada hem internet hem okuma hem de etüt her şey bir arada verilecek. Emek veren bu işe zamanını, parasını ayıran, gayretli, çalışkan tüm Salihlili işadamlarına çocuklarımız adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu çocuklarımız burada okuyarak hem memleketimize hem de dünya insanına güzel hizmetler yapacaktır‘ dedi.

Kaynak: İHA