MHP kasetleri gündemden düşmüyor! ( MHP yeni kaset skandalı)

MHP kasetleri istifa getirdi. MHP kaset skandalı ile zor günler geçiriyor. MHP Mehmet Ekici kaset skandalı ortalığı karıştırdı. www.farkliulkuculuk.com sitesi MHP kasetlerini yayınlayınca istifalar peşpeşe geldi. Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.

MHP kasetleri gündemden düşmüyor! ( MHP yeni kaset skandalı)
MHP kasetleri istifa getirdi. MHP kaset skandalı ile zor günler geçiriyor. MHP Mehmet Ekici kaset skandalı ortalığı karıştırdı. www.farkliulkuculuk.com sitesi MHP kasetlerini yayınlayınca istifalar peşpeşe geldi. Farklı ülkücülük MHP kasetlerini daha öncede yayınlanmıştı.MHP'de, Ekici'nin görüntüleri yayımlanınca altı yönetici istifa etti. Bahçeli: "Anlaşılıyor ki devlet yok, iyi ki millet var; ona gidiyorum

MHP’de kaset şantajıyla başlayan sarsıntı dün bazı görüntülerin yayımlanmasıyla peş peşe istifalara yol açtı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Ellerinde ne varsa yayımlasınlar” sözlerinin ardından, daha önce kaseti olduğu belirtilen altı isimden MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’ye ait görüntüler internet sitesinde yayımlandı. Altı yönetici görevlerinden istifa etti ve milletvekili adaylığından çekildi.

MHP KASET SKANDALI VİDEO 1 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 2 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 3 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 4 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 5 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 6 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 7 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 8 TIKLAYINIZ
MHP KASET SKANDALI VİDEO 9 TIKLAYINIZ


MHP kasetleri gündemden düşmüyor! ( MHP yeni kaset skandalı)

DOĞRU KARŞILAYAMAYIZ
Kaset içinde yer alan görüntüleri savunmanın mümkün olmadığını dile getiren Yeniçeri “ Biz bir ahlak inanç ve değerler sistemine sahip bir toplumuz ve böyle bir anlayışa sahibiz. Ahlaki zafiyetleri bulunan ve kendini taşıyamayan, iradesini kontrol edemeyen bir takım insanların yaptıkları şeyler herkesi üzer ve bununda doğru bulunması veya doğru karşılanması söz konusu olamaz.” dedi

CNN Türk’te önceki akşam canlı yayına katılan MHP lideri Bahçeli, kaset tehdidine rest çekti. Bahçeli, siyasi iktidar, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanlığı ve savcıların bu aşamaya kadar olaylara çok kayıtsız kaldığını ifade ederek, “MHP, hiçbir şart altında, hiçbir tehdidi kabul etmeyen bir siyasi kuruluştur. Böyle tehditleri de hiçbir zaman karşılıksız bırakmaz” dedi.

“Görüntüleri yayımlanmayan isimlerle ilgili daha sonra görüntüler ortaya çıkarsa nasıl bir tutum izleyecekleri” sorusu üzerine de Bahçeli, “Gereği ne olursa yapılır. Kamuoyuna mal olur, MHP’yi ve toplumu önemli bir sıkıntıya koyacak bir ortam olursa gereği ne ise yapılır. Dört arkadaşımızı bir kenara bırakıp bundan sonra olanları göz ardı edecek durumda değiliz. ‘Filan güne kadar bunları yapmazsanız yayınlarız’ diyenlere ben diyorum ki hodri meydan. Sadece elinizdekiler değil, ne kadar varsa” diye konuştu.

Bahçeli’nin bu sözlerinden saatler sonra internette MHP’li Ekici’ye ait görüntüleri yayımlandı. Ekici, kaseti bulunduğuna ilişkin şantaj mektubunun ardından “Alnım açık, yüzüm ak. Bu bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum” demişti. Sitede Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır, Ümit Şafak Ve Deniz Bölükbaşı ile Genel Sekreter Cihan Paçacı ve yardımcısı Mehmet Taytak’a ait görüntülerin de yakında yayımlanacağı duyuruldu. Bunun üzerine altı isim görevlerinden ve adaylıktan istifa ettiğini açıkladı.

Çakır, Radikal’e, “Giderek bozulan ailevi durumumu dikkate aldım. Birlikte bu kararı aldık. İstifa tek taraflı bir mekanizmadır” dedi. Ekici’nin istifa duyurusunda “Milletimden özür diliyorum. Savaşım şimdi başlıyor” cümlesi dikkat çekti.

Bölükbaşı ise istifa açıklamasında, “Bu çirkin siyasi tezgâhın arkasındaki yurtiçi ve yurtdışı karanlık yüzler sürmekte olan adli soruşturmada ortaya çıkacaktır” dedi.
‘Devlet yok, millet var’

MHP lideri Bahçeli, Ekici’nin görüntülerinin internetten yayımlanması üzerine yaptığı yazılı değerlendirmede, “Anlaşılıyor ki devlet yok, iyi ki millet var. Ona gidiyorum. 22 gün kaldı büyük buluşmaya” dedi. Gazetecilerin soruları üzerine de Bahçeli, “Partiyi rahatlatmak için istifa etmişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu insanların yetişkin çocukları var. Bir partiyi lekelemek için şahsiyetiyle bu kadar oynamamak lazım. Mücadelemizi sürdürüyoruz. İstifa tek taraflı bir olaydır. Kendileriyle son bir defa görüşeceğim” dedi.

TİB sitelere ‘Görüntüleri silin’ diyor

MHP’de, dün üst üste 6 istifanın gelmesine neden olan görüntülerle ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) da, inceleme başlattı. TİB’e öğlen saatlerinde konuyla ilgili olarak ihbar geldiği ve bunun üzerine harekete geçildiği belirtildi. TİB yetkililerin yaptıkları incelemelerde söz konusu görüntünün müstehcenlik içerdiğini belirlediklerini, bunun üzerine sitelere görüntünün kaldırılması için bildirimde bulunduklarını söyledi. Bu talep yerine getirilmezse ise, ilgili sitenin kapatılmasına kadar giden süreç devreye girecek. Kaç sitenin uyarıldığı ise açıklanmadı.

MHP tabanı partiye saldırı olarak algıladı

Genel seçimler için düğmeye basılmasıyla birlikte Türkiye, ancak filmlerde rastlanan türden bir şantaj senaryosuyla tanıştı.

MHP’li parti yöneticileri ile ilgili peş peşe yayımlanan kasetler kamuoyunda, “MHP’nin oylarını etkilemek ve bu partiyi baraj altına sürmek için servis edildiği” görüşünü ön plana çıkardı. Her ne kadar iki istifaya yol açan ilk kasetlerle MHP’nin oyları belli oranda düşüş gösterse de, devamının gelmesi partiye saldırı olarak algılandı ve ülkücü tabanın MHP etrafında kenetlenmesine neden oldu.

Kaset skandallarını gündeme getiren site ve bunu kullananlar kamuoyunda ve Ülkücü tabanda “MHP yönetiminin ahlaki çöküntü içinde” görüntüsü yaratmaya çalışsa da, MHP gelişmeleri “okyanus ötesi güçlerin MHP’yi etkisizleştirmeye çalışmasıyla” açıklıyor. Kasetler partililer tarafından “MHP’yi baraj altında bırakmak için komplo” olarak değerlendiriliyor. “Komplonun” nedeni ise “MHP’nin açılıma karşı çıkması ve yeni anayasa” ile dile getiriliyor. MHP lider Bahçeli seçim mitinglerinde, kasetlerden dolayı mağduriyet dile getirmek yerine bu söylemi ön plana çıkartıyor. Komployu uluslararası bir gücün düzenlediği görüşü partide hakim. Bahçeli, adres olarak “okyanus ötesini” gösterirken de, ABD’nin yeni Ortadoğu politikalarına gönderme yaptı.

Bahçeli dün Nevşehir ve Kayseri’de seçmenle buluştu. İki mitingde toplanan kalabalık gösterdi ki ülkücü taban partinin etrafında kenetlenmiş. Bugüne kadar ‘devlet’ kavramını ön planda tutan MHP, bu duruşunu eskisi kadar keskin bir şekilde sahiplenmeyecek gibi. Bahçeli’nin “Anlaşılıyor ki devlet yok, millet var” sözü bunu gösteriyor

TOPLAM İSTİFA 10'A ÇIKTI

Daha önce çıkan kaset skandalları sonrası Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, İhsar Barutçu ve Bülent Didinmez istifa etmişti. Son 6 istifa ile birlikte sayı 10'a çıktı. Böylece MHP lideri Bahçeli'nin A takımı olarak bilinen isimler partiden ayrılmış oldu.

İşte kaset skandalları sonrası istifa eden 9 isim:
Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu,
Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım,
Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez,
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici,
Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır,
Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak,
Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı,
Genel Sekreter Cihan Paçacı,
Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak
İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu.

Metin Çobanoğlu video, Recai Yıldırım video, Bülent Didinmez video, Mehmet Ekici video, Osman Çakır video, Ümit Şafak video, Deniz Bölükbaşı video, Genel Sekreter Cihan Paçacı video, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak video, İhsan Barutçu video kasetleri gündeme bomba gibi düştü.

"Kaçamak yaptım ama çeken alçak"

MHP'de istifa edenlerden biri konuştu: "Benim görüntüm yayınlanmadı. Ama bu görüntüleri görünce kaçamağım olduğu için ben de istifa ettim." Habertürk gazetesi köşe yazarı Balçiçek İlter, bugünkü yazısında (adını vermediği) MHP'den isitfa eden bir isimle yaptığı konuşmaya yer verdi.

İstifa eden MHP'li 'Kaçamak yaptım ama çeken alçak' diye konuştu: 'Benim görüntüm yayınlanmadı ama dünkü kasette çocuğa yer vermek nasıl vicdansızlıktır. O kadını ve çocuğu deşifre etmek nasıl bir insanlıktır. Bu görüntüleri görünce kaçamağım olduğu için ben de istifa ettim.

(...) Kaçamak dahi olsa, bir kadının deşifre olması yerine milletvekili olmamayı tercih ederim. O kadınların günahı ne? Yapanlar müthiş organize, bizi izlemeye almışlar. Kadınları, cepleri, ev telefonlarını dinlemişler.'