Denizli’De Sigortalı Sayısı Kriz Öncesini Geçti

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilde şu anda 150 bin kişi civarında sigortalı çalışan bulunduğunu, bunun kriz öncesi dönemden 10 bin daha fazla olduğunu söyledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilde şu anda 150 bin kişi civarında sigortalı çalışan bulunduğunu, bunun kriz öncesi dönemden 10 bin daha fazla olduğunu söyledi.

        Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Denizli Şubesi 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı Karahayıt Richmond Otel’de yapıldı. Toplantıya Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Osman Zolan, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ve Genel Başkan yardımcıları Sıtkı Abdullahoğlu ve İbrahim Doğan Salman, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, ASKON Denizli Şube Başkanı Mesut Aşıkçı, Bursa, Konya, Burdur, Samsun, Adana ve İzmit Şube başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ASKON Denizli Şubesi üyeleri katıldı.

            Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu, toplantıda, ASKON’nun kuruluşu, kuruluş yapısı, kuruluşundan bu güne kadar yaptığı faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

            ASKON Denizli Şube Başkanı Aşıkçı ise ASKON kervanına Denizli olarak katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Aşıkçı, “Dünya ile rekabet edebilmek, dünya pazarından pay alabilmek ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilmek için örgütlenmek zorundayız.” dedi.

            DTB Başkanı Tefenlili, işadamlarının kurduğu bu örgütlerin daha da yaygınlaşmasının önemli olduğunu söyledi. DTO Başkanı Özer, ASKON’un Denizli‘de örgütlenmesinin çok önemli bulduğunu vurguladı.

            ASKON Genel Başkanı Koca da, “Ülkemizin olumlu imajına rağmen müzmin bazı problemleri var. Onları aşamazsak kendimize iyi dememeliyiz.” dedi.

            Başkan Zolan da Türkiye’nin güzel yerlere geldiğini ifade ederek, “Sorunlarımız yok mu? Var. Bu sorunları da ancak birlik ve beraberlik içinde aşabiliriz.” diye konuştu.

            Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli’de 9 bakanın katılımı ile yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısına ASKON’un katkı sunduğunu hatırlattı. Erkmen, “Denizli şu an 2,5 milyar dolar ihracat yapan bir il konumunda. Bu ihracatımızın yarısını tekstil ürünleri oluştururken diğer yarısını da mermer, kablo ve buna benzer sanayi ürünleri ile tarımsal ürünler oluşturmaktadır. Geldiğimiz noktayı küçümseyemeyiz. Şu an ilimizde sigortalı çalışan sayısına baktığımızda bütün dünyada etkisini gösteren küresel krizden önceki sayıyı geçtiğimizi görüyoruz. Sigortalı çalışan sayımız şu an 150 bin kişi civarında. Bu da kriz öncesi dönemden 10 bin fazlasını ifade ediyor. İlimizin ekonomik krizin etkilerinden kurtulduğunun bir göstergesi de bu. Denizli’deki bütün gelişmeleri üst üste koyduğumuzda Denizli olarak geleceğe güvenle bakıyoruz. En zor krizler bile birlik ve beraberlik içerisinde aşılabilir.” diye konuştu.

            ASKON Genel Başkanı Koca, konuşmaların ardından katkılarından dolayı Vali Erkmen, Başkan Zolan, DTO Başkanı Özer ve DTB Başkanı Tefenlili’ye plaket verdi.