MHP yeni kaset skandalıyla zora girdi

MHP yeni kaset skandalıyla çalkalanıyor. MHP yeni kaset skandalının ardından istifalarla sarsıldı. MHP yeni kaset skandalı parti içerisindeki dengeleri tamamen değişirdi. MHP yeni kaset ile birlikte büyük bir şok yaşıyor. MHP yeni kaset internete düştükten sonra peş peşe gelen istifalarla neye uğradığını şaşırdı.

MHP yeni kaset skandalıyla zora girdi
MHP yeni kaset skandalının ardından yaşadığı depremi atlatmaya çalışıyor. MHP yeni kaset skandalı ile birlikte 6 istifa ile çalkalanıyor.

‘Pislik 5’ adı ile bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin videosu yayınlandı. Bu görüntünün yayına girmesinin ardından da Ekici görevinden istifa ederek milletvekilliği adaylığından da çekildi. İşte bu istifanın ardından kasetleri olduğu iddia edilen 5 genel başkan yardımcısı daha istifalarını peş peşe verdi.

Mehmet Ekici’nin kasetinin yayınlanmasının ardından Ekici’nin ardından MHP Genel Başkan Yardımcıları Osman Çakır, Cihan Paçacı, Ümit Şafak, Mehmet Taytak ve Deniz Bölükbaşı istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde Farklı Ülkücülük adı verilen internet sitesinde bu isimlerin bayanlarla çekilmiş videoları olduğu belirtilmiş ve bu isimler istifa etmezse görüntülerin yayınlanacağı tehdidinde bulunulmuştu. Sitede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de istifa etmesi istenmişti.

Ancak daha önceki kaset olaylarında kasette görüntüsü olanların istifasını isteyen Devlet Bahçeli, bu kez net konuşmuş kimsenin istifasını istemeyeceğini istifa eden olursa da kabul etmeyeceğini ifade etmişti. Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından iki günlük bir sessizlik olmuş, ortaya başka bir kaset atılmamıştı.

Geçtiğimiz gece ise bir video paylaşım sitesinde Mehmet Ekici’nin görüntüleri yayınlandı. Bu videonun internet ortamına düşmesinin ardından da daha önce isimleri açıklanan genel başkan yardımcıları istifa etmek zorunda kaldı.

Daha önce istifaları kabul etmeyeceğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ise nasıl bir tavır takınacağı ise tük kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.