Eyüplü Mehmetçikler törenle askere uğurlandı

Eyüp Belediyesi, Mayıs ayında silah altına alınacak olan askerler için Eyüp Sultan Meydanı'nda tören düzenledi. Mehter takımının çaldığı marşlar ve okunan dualarla duyguları kabaran asker yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende ellerine kına yakılan askerlerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi.

Eyüplü Mehmetçikler törenle askere uğurlandı
Eyüp Belediyesi, Mayıs ayında silah altına alınacak olan askerler için Eyüp Sultan Meydanı’nda tören düzenledi. Mehter takımının çaldığı marşlar ve okunan dualarla duyguları kabaran asker yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende ellerine kına yakılan askerlerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi.

Eyüp‘ten bu celp döneminde askere gidecek olan 259 genç için uğurlama töreni düzenlendi. Eyüp Sultan Meydanı’nda düzenlenen törene birkaç gün sonra birliğine teslim olacak olan askerler, aileleri, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Müftüsü, İsa Gürler ve vatandaşlar katıldı.

Boyunlarına Türk bayrağı asılan askerlerin ellerine Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili emekli asker Şirin Ünal tarafından kına yakıldı. Eyüp Müftüsü İsa Gürler, yeni askerlere ve vatani görevini yapmakta olan askerler için dua etti. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ikincisini düzenledikleri asker uğurlama töreninde heyecan ve gruru bir arada yaşadıklarını söyledi. Kavuncu, Hiçbir millette gençlerin ellerine kına yakılarak askere uğurlama anlayışının olmadığını bunun peygamber ocağına duyulan sevgiden kaynaklandıını söyledi.

Bu arada mehter tamı da çaldığı marşlarla törene katılanları duygulandırdı. Törende bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Heyecanlı oldukları gözlenen askerler, kendileri için böyle bir uğurlama töreni düzenleyenlere teşekkür etti.

Daha sonra yakınları ile birlikte platforma çıkan askerler bayrak sallayıp birlikte fotoğraf çektirdi.