Çavuşoğlu: 12 Haziran Seçimleri Sonrası Sivil Bir Anayasanın Yapımı Şart

Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, iktidarları döneminde Türkiye‘nin dünyada her alanda söz sahibi olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, iktidarları döneminde Türkiye‘nin dünyada her alanda söz sahibi olduğunu söyledi.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti 3. sıra milletvekili adayı Menderes Türel ve AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Manavgat‘ın Taşağıl beldesi Beşkonak‘ta seçim çalışması yaptı. 9 yıllık iktidarları döneminde ülkenin her alanda söz sahibi olduğunu savunan Çavuşoğlu, Avrupalı devlet başkanları ve siyasi parti liderlerinin Türkiye‘den övgü ile bahsettiğini söyledi.

Avrupa‘da ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin ay yıldızlı Türkiye Cumhuriyeti Devleti pasaportunu onur ve gururla taşıdıklarını belirten Çavuşoğlu, ülkenin dünyada saygın hale gelmesinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın büyük katkısının olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, "12 Haziran seçimleri ülkemizin 2023 vizyonunu belirleyeceği için tarihi öneme sahip. Seçim sonrası yeni sivil bir anayasanın yapımı şart. Mevcut anayasada ne kadar düzenleme yaparsanız yapın darbe anayasası ruhundan kurtulamazsınız. Yeni bir sivil anayasa yapımının sinyalini halkımız 12 Eylül referandumunda evet diyerek verdi." diye konuştu.

2023 yılında kişi başı milli gelirin 25 bin dolara çıkarmak istediklerini belirten Çavuşoğlu, ihracat gelirlerinin ise 500 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini kaydetti. 23 gün sonra yapılacak olan seçimleri ülkenin sadece 4 yılını değil Türkiye‘nin çeyrek yüzyılını şekillendireceğini belirten Çavuşoğlu, 2023 yılında ülkeye 50 milyon turiste karşın 50 milyar dolar turizm gelirini beklediklerini sözlerine ekledi.

Beşkonak dönüşü Taşaağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp‘i makamında ziyaret eden Çavuşoğlu, beldeye yapılan hizmetleri ve Antalya-Taşağıl-Beydiği-Konya yolunda yapım çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.