Askon Burdur Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Burdur Şubesi Başkanlığı 4.

Askon Burdur Şubesi 4.Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Burdur Şubesi Başkanlığı 4. Genel Kurulu Burdur Ticaret ve Sanayi Odası‘nda yapıldı. ASKON 4. Olağan Genel Kurulu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Genel Başkanı Mustafa Koca‘nın katılımıyla gerçekleşti. ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, ülke ekonomisini değerlendirerek ASKON‘un ekonomi hakkındaki önerilerini dile getirdi. Ülke genelinde ekonomik açıdan sağlıklı büyüme yaşanmadığını ve stratejik büyüme programı yapılması gerektiğini belirten Mustafa

Koca, "Sağlıklı büyüme gerçekleştiremiyoruz. Eğer sağlıklı büyüme yapabilseydik, büyümeye paralel olarak işliğinde düşmesi gerekirdi. Küresel de olsa krizin etkileri minimum seviyelerde olmalı idi. Büyümeden her kesimin dengeli bir şekilde pay alması gerekirdi. Buradan ciddi ders çıkararak yolumuza devam etmemiz gerekir. Stratejik büyüme programı yapmalıyız. Özellikle istihdam dostu bir büyüme planı yapmalıyız. Bölge liderliği iddiasını temel alan bir entegrasyonu planlamalıyız. Ülkemizin tüm envanterlerini

çıkarıp ona uygun olarak ciddi bir gelecek projeksiyonları oluşturmalı ve büyümeyi ona endekslemeliyiz" dedi.

Türk ekonomisinin yeni bir karaktere ihtiyacı olduğunu dile getiren ASKON Genel Başkanı Koca, gelir dağılımı dengesizliğinin büyük bir sorun olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Ekonomimize bir karakter kazandırmalıyız. Yani bizi ön plana çıkaracak, geleceğimizi parlatacak ve onu rekabetçi üstünlük kazanacağımız yüksek katma değer üretebilen temel tercihlerle dolu bir yol haritası çıkarmalıyız. Buna kamu da, özel sektör de iltifat etmelidir. Büyümelerin kalıcı olmasını sağlamamız gerekmektedir.

Krizlere karşı dayanıklı ekonomi programları yapmalıyız. Gelir dağılımı dengesizliği büyük bir sorundur. Biri yer biri bakar konumu olmamalıdır. Ne aşırı zenginleşme olmalı ne de aşırı fakirleşme, bu kapitalizmin ruhuna aykırı olabilir ama bizim zaten buna da itirazımız var."

Bütçe açığı ve cari açığın Türk ekonomisinin karabasanı olduğunu söyleyen Mustafa Koca, büyüme gerçekleştikçe cari açığın arttığını, büyüme azaldıkça da bütçe açığının arttığını ifade etti. Bütçe dengelerinin sağlanması gerektiğini söyleyen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kriz sonrası durgunlukta bütçe açığımız yeniden arttı ve dolaylı olarak borçlarımız da arttı. Şimdi büyüme başladı. Cari açığımız 60 milyar dolarları geçti, bu handikaptan kurtulmamız gerekiyor. En büyük sorun bütçeden faize giden

paradır. Ülkemizin ortalama olarak yüzde 4.5 büyümesine yetecek kadar tasarrufu da bulunmamaktadır. Hiç şüphesiz sosyal açıklarımızda son derece yüksek noktalardadır. Kalkınma ajanslarını rehber kuruluş olmaktan çıkarıp gerçek anlamda yatırım yönlendirme kuruluşu haline getirmeliyiz. Çok fazlaca ithalata ihracata duymadan üretilen bu tür katma değerleri ayrı bir kategoride irdelemenin faydalı olduğunun farkındayız. Hükümet programlarının da buna göre değiştirilmesini talep ediyoruz."

ASKON Burdur 4. Olağan Genel Kurulu‘nda ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, ASKON‘a üye olan işadamı Mustafa Talay‘a dernek rozetini taktı.

ASKON Burdur Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliğine Sadık Çelikel, Hasan Hüseyin Yalçın, Turgay Çarboğa, Ferit Eröz, Hüseyin Mengi, Necati Akhan, Mehmet Cadıl, Ömer Ongun, Harun Bilgiç, Süleyman Faki seçildi.

Yönetim Kurulu Yedek üyeliğine; Feyzi Aytaç, Veysel Mutlu, Deman Okay, Bayram Kavak, Rauf Sayın, Denetleme Kurulu üyeliğine; Ethem Sipahi, Hüseyin Okan, Celal Öztaş, Disiplin Kurulu üyeliğine Veysel Mutlu, Hamza Akçay, Ramazan Tekin seçildi.

Kaynak: İHA