Abd Büyükelçisi Ricciardone, Erzurum'da cağ kebabı kesti

Amerika Birleşik Devletleri(ABD)'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone eşi Marie ile gittiği Erzurum'da cağ kebabı kesti.

Abd Büyükelçisi Ricciardone, Erzurum'da cağ kebabı kesti
Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone eşi Marie ile gittiği Erzurum‘da cağ kebabı kesti.

ABD‘nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone eşi Marie Ricciardone ile günübirlik gezi için Erzurum‘a geldi. Vali Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler‘i ziyaret eden Büyükelçi Ricciardone, daha sonra yemek için bir cağ kebabı salonuna geçti. Erzurum‘un meşhur cağ kebabının yapıldığı ocağın başına geçen Büyükelçi, kebap ustasının elinden aldığı bıçak ile cağ kebabı kesti. Büyükelçi Ricciardone, cağ kebabını kesmeyi öğrettiği için ustabaşına teşekkür etti. Büyükelçi Ricciardone, İran‘da 1970‘li yıllarda eşiyle birlikte öğretmenlik yaparken ilk kez Erzurum‘u ziyaret ettiğini söyledi. Büyükelçi, ABD‘li turistlerin İstanbul, İzmir‘in haricinde Erzurum‘a gelmesini ve alternatif turizim mekanlarını keşfetmek üzere sözkonusu geziyi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Büyükelçi,öğleden sonra da Bilkent Lisesi‘nde öğrencilerle biraraya gelerek sorularını cevaplandıracak.