Uşak Belediyesi İle Halk Eğitim Merkezi’Nden Ortak Yıl Sonu Sergisi

Uşak Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri düzenlenen sergi ile görücüye çıktı. ‘‘Boş Zaman Hazineleri‘‘ yıl sonu sergisi adı verilen sergi yoğun ilgi gördü.

Uşak Belediyesi İle Halk Eğitim Merkezi’Nden Ortak Yıl Sonu Sergisi
Atatürk Kültüer Merkezi Fuaye alanında Uşak Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa açılan sergide yaklaşık bin 500 eser görücüye çıktı. Serginin açılışı; Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün tarafından yapıldı.

Kursiyerlerin sergideki el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyet duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mesleki eğitim kurslarının önemine değinen ve Mayıs ayının açılan kursların hasat dönemi olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak açılışta yaptığı konuşmada, “Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünleri kurs bitimi nedeniyle görücüye çıkıyor. Burada birbirinden güzel, üzerinde yoğun bir emek verilmiş eserler var. Açılan kurslar hem kursiyerlerimize hem meslek öğretiyor hem de boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerine imkan tanıyor. Eserlerin arasında yüz yıllardan beri yöremizde üretilen ürünler var. Bu açıdan da bu tip sergilere önem veriyoruz. Çünkü bu eserlerimizi yaşatıp gelecek kuşaklara ulaştırmak istiyoruz. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitim sonucu ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile ekonomisine de katkıda bulunuyor. Bu vesileyle kursların açılmasında ve serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA