Minik Fatma‘nın Annesi Milletvekiline, "Ben Katilin İdamını Görmeden Devlete Devlet Demem"

Gaziantep‘te cinsel istismara maruz kaldıktan sonra boğularak öldürülen 5 yaşındaki Fatma‘nın annesi, Milletvekili Fatma Şahin‘e, "Kızıma kıyan bu caniyi asın" diyerek feryat etti.

Aydınlar Mahallesi‘ndeki taziye evine gelen AK Parti Milletvekili Fatma Şahin burada baba Zekeriya Demir ve yakınları tarafından karşılandı. Milletvekili Şahin, bir süre baba Zekeriya Demir ile konuşarak olayı dinledi. Şahin, konunun takipçisi olduklarını ve idam yasasının mecliste görüşüleceğini söyledi. Bu sırada minik Fatma‘nın fotoğrafını eline alan baba Zekeriya Demir gözyaşlarına boğuldu. Babanın acısını paylaşan Milletvekili Şahin, minik Fatma‘nın fotoğrafını eline aldı.

Daha sonra aile fertleri idam kararının mutlaka görüşülmesini ve çocuk istismarlarına son verilmesini istedi. Bunun üzerine Şahin, idam kararıyla ilgili bazı adımlar attıklarını ifade ederek, "Hadım yasası bu konuyla ilgiliydi zaten. Meclise yeni dönem gider gitmez bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Öte yandan bu olay bir sonuç. Bu olayların önlenmesi yolunda mutlaka adımlar atmamız gerekiyor. Bu vahşetin neden yaşandığını ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu olayın hiçbir tarafı normal değil. Bunun cezası

verilsin ama bunların yaşanmaması için girişimlerde bulunmamız gerekiyor. Siniz derdiniz bizim derdimiz. Ben bir anneyim. Benimde kız çocuğum var. Bu duygularınızı acılarınızı paylaşıyorum" dedi.

Daha sonra Milletvekili Şahin, anne Emine‘yi görmek için dışarı çıktı. Fatma Şahin‘i kızının fotoğrafıyla karşılayan acılı anne, "Oy Fatoş, hiç mi acımadılar sana? Vicdansızlar. Nasıl kıydılar bu çocuğa? Bu nasıl adalet? Bu nasıl bir insanlık? İnsan bu çocuğa kıyar mı?" diyerek feryat etti.

Milletvekili Şahin‘in "Konunun takipçisi olacağız" sözleri üzerine acılı anne, "Nasıl takip edeceksiniz? Birkaç ay yatıp çıkıyor. Kim ne yapıyor bunları? Devlet devlet olsa gider bunları asar. Asar ki başka anaların yüreği yanmasın. Asmıyorlar işte serbest kalıp başkalarının çocuklarına da kıyıyorlar. Takip eden yok. Ben onun idamını görmeden devlete devlet demem. Benim kızımı nasıl boğdularsa ben de onun boğulmasını istiyorum. Ben başka bir şey istemiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Annenin acısını

paylaşan Milletvekili Şahin anneye uzun süre sarılarak teselli etmeye çalıştı. Milletvekili Şahin, anneye konunun takipçisi olacağı sözünü vererek eve girip anneyle bir süre daha sohbet etti.

Kaynak: İHA