Bu Hafta 8 Yeni Film Vizyona Girecek

Sinemaseverler, bugün 2‘si yerli 4 film, yarın 1‘i yerli 4 film ile buluşacak.

Cemal Şan‘ın yönettiği ve Rüçhan Çalışkur, Ragıp Savaş, Tardu Flordun ile Beyza Şekerci‘nin oynadığı ‘‘Türkan‘‘ filmi, dram sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı, cüzzamla savaş ve eğitim konusundaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Türkan Saylan‘ın hayatının anlatıldığı filmde, olaylar, birkaç yıl önceki zaman diliminde geçiyor.

Mustafa Uğur Yağcıoğlu‘nun yönettiği ve Müslüm Gürses, Almeda Abazi, Önder Açıkbaş ile Zeynep Beşerler‘in oynadığı ‘‘Şov Bizınıs‘‘ filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.

Radyoda DJ olarak çalışan genç yapımcıların, plakçılar çarşısındaki komik olayları konu aldığı filmde, ‘‘İnsan neden şöhret olmak ister?‘‘ sorusunun cevabı aranıyor.

Rob Marshall‘ın yönettiği ve Johnny Depp, Penelope Cruz, Ian McShane ile Kevin McNally‘nin oynadığı ‘‘Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)‘‘ filmi, macera ve aksiyon sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.

Daniel Barnz‘ın yönettiği ve Vanessa Hudgens, Neil Patrick Harris, Mary Kate Olsen ile Alex Pettyfer‘nin oynadığı ‘‘Beastly‘‘ filminin konusu şöyle:

‘‘Okulun popüler prensi, 17 yaşındaki Kyle‘ın son hedefi, hakkında büyücü dedikoduları dönen Kendra‘yı küçük düşürmektir. Kendra, Kyle‘ın bu acımasız tutumundan hiç etkilenmese de ona bir ders vermeye karar verir. Onu, iç dünyası kadar çirkin bir varlığa dönüştürür. Eğer Kyle, bir yıl içerisinde gerçekten onu sevebilecek birini bulamazsa lanet, ömür boyu sürecektir.‘‘

-YARIN VİZYONA GİRECEK FİLMLER-

Ozan Aksungur‘un yönettiği ve Halit Ergenç, Lale Mansur ile Yeşim Ceren Bozoğlu‘nun oynadığı ‘‘Misafir‘‘ filmi, dram sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Filmde, Paris‘ten Kütahya‘ya geldiğinde onu evinden uzakta tutan nedenler ile yüzleşen Oktay, şehri yeniden terk etmek üzereyken, Ayşe ile karşılaşır. Oktay ve Ayşe, yıllar sonra birbirlerinde mutluluğu bulur. Ayşe‘nin Oktay ile mutluluğunu sürdürebilmesinin tek yolu Paris‘e gitmesidir. Ayşe‘nin kararı, Oktay‘ın, kendi hayatındaki misafirliğinin sona erip ermeyeceğini de belirler.

Catherine Corsini‘nin yönettiği ve Kristin Scott Thomas, Sergi Lopez, Yvan Attal ile Bernard Blancan‘ın oynadığı ‘‘İhanet (Partir - Leaving)‘‘ filmi, romantik sahneleriyle izleyicilerin ilgisini çekecek.

Filmde, 2 genç çocuk annesi bir doktor eşi olan kırklı yaşlardaki Suzanne, çocuklarını yetiştirmek için bırakmak zorunda kaldığı mesleği fizyoterapistliğe devam etmeye karar verir. Kocası, arka bahçelerine bir muayenehane yaptırmasına izin verir. Suzanne, her şeyden vazgeçip inşaat işinin başındaki kişi Ivan ile tutkularını yaşamaya karar verir.

François Ozon‘un yönettiği ve Catherine Deneuve, Gerard Depardieu, Fabrice Luchini ile Judith Godreche‘nin oynadığı ‘‘Kadın İsterse (Potiche)‘‘ filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerle buluşacak.

Filmin konusu şöyle:

‘‘Suzanne, fabrikasını ve ailesini demir yumrukla yöneten varlıklı sanayici Robert Pujol‘ün itaatkar ve evine bağlı karısıdır. İşçiler greve giderek Robert‘ı rehin aldıklarında fabrikanın yönetimi ellerine kalır. Robert, serbest kalıp çıktığı deniz yolculuğundan dinlenmiş ve formunu kazanmış olarak döndüğünde işler karışır.‘‘

Sofia Coppola‘nın yönettiği ve Stephen Dorff, Chris Pontius, Erin Wasson ile Alexandra Williams‘ın oynadığı ‘‘Başka Bir Yerde (Somewhere)‘‘ filmi, trajikomik sahneleriyle izleyicilerin karşısına çıkacak.

Venedik Film Festivali‘nde 2010 yılı Altın Aslan Ödülü‘nü alan filmde, çılgın, ama mutsuz bir hayat süren bir Hollywood yıldızının günün birinde 11 yaşındaki kızı tarafından ziyaret edilmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor.



Kaynak: AA