Midyat‘ta ‘Kur‘an-I Kerim‘i Anlama‘ Platformu

Mardin‘in Midyat ilçesinde Din Bir-Sen tarafından, ‘Kur‘an-ı Kerim‘i anlama‘ konulu bir platform düzenlendi.

Platforma; Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Abdulcelil Candan, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya ve ilahiyatçı-yazar Ramazan Kayan katıldı. Aile Çay Bahçesi Mete Salonu‘nda düzenlenen platform, Kur‘an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı platformda, Adlet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 22. dönem milletvekili Nihat Eri, Din-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Tevfik Acar, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar da hazır bulundu.

Din-Bir-Sen Midyat temsilcisi Tevfik Acar, amaçlarının Kur‘an-ı Kerim‘i daha anlaşılır bir halde anlatmak olduğunu söyledi. Kur‘an-ı Kerim‘in daha anlaşılır ve yaşanır bir şekilde anlaşılması için konferans ve etkinliklerle devam edeceklerini belirten Acar, "Eğer Kur‘an-ı Kerim‘e göre hareket edersek, yaşam tarzımızı Kuran‘a göre uygularsak inanın hiçbir problemi kalmaz. Bu bilinçle olursak kimse kimseyi rahatsız etmez" dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya ise, "Kur‘an-ı Kerim‘i yaşamak, amel etmek gerçekten hepimizin ideali olmalıdır. Günümüzde İslam coğrafyasında yaşanan dramların Kur‘an‘a sarılarak halledileceğine inanıyoruz. Bizler dünyaya baktığımız zaman İslam ülkelerinde cereyan eden kan, şiddet, bölünme ve parçalanmışlığın yegana sebebinin Kur‘an mesajının Müslümanlar tarafından iyi anlaşılmamasından ve Kur‘an‘nın emirlerini yaşamamaktan kaynaklandığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Abdulcelil Candan da Kürtçe bir konuşma yaptı.

Öte yandan platformda vatandaşlar için kitap standı kuruldu.

Kaynak: İHA