MHP'nin beli kırılır Farkı Ülkücülük

Türkiye'nin bir döneme damgasını vuran siyasi danışmanı Hüseyin Kocabıyık, “Deniz Baykal MHP'yi büyüttü, Kemal Kılıçdaroğlu küçülttü.”dedi.

MHP'nin beli kırılır Farkı Ülkücülük
Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Oy Pusulası’nda Milliyetçi Hareket Partisi masaya yatırıldı. MHP’yi yorumlayan Hüseyin Kocabıyık, kaset skandalının MHP’nin oy oranına nasıl yansıyabileceğini de analiz etti.

BAYKAL BÜYÜTTÜ, KILIÇDAROĞLU KÜÇÜLTTÜ
Kocabıyık, MHP’nin Orta Anadolu’da Ak Parti ile rekabet etmekte zorlandığını ifade ederek “MHP Orta Anadolu’da Ak Parti karşısında zorlanınca tabanımızı kaybediyoruz diye korkuya kapıldı. Bu tabandan oy alamayacakları takdirde bu oyu nerden alacağız diye düşünmeye başladılar. O yüzden MHP üst yönetimi yeni bir strateji belirledi. Bu oyları koruyalım, korurken de yeni oy havzaları bulalım istediler. Bu yüzden ulusalcı söylem dediğim devletçi, milliyetçi anlayışa yöneldiler. Bu strateji kısa vadede yanlış değildi. Burada başarılı oldular. Oyları yükseldi. Çünkü kıyılardan oy aldılar. Bu oyları ulusalcı CHP’lilerden aldılar. Deniz Baykal CHP’deyken bu seçmene sırt çevirmişti. MHP’de bu oyları devşirdi. Bu strateji izlenirken, birdenbire Baykal’ın kaset skandalı ortaya çıktı ve Deniz Baykal gitti. Kemal Kılıçdaroğlu partinin başına geçti. CHP’den MHP’ye giden oylar tekrar CHP’ye dönü. O yüzden Deniz Baykal MHP’yi büyüttü, Kılıçdaroğlu CHP’yi küçülttü diyorum.” dedi.

MHP’NİN OYLARI YÜKSELDİ
MHP’nin son bir yılda oy oranının yüzde 10’un altına düştüğünü söyleyen Kocabıyık “Bir kaset olayı patlak verdi MHP’de ve Bahçeli akıllıca bir şey yaptı. Kaseti çıkan genel başkan yardımcılarını görevlerinden aldı, aday da yapmadı. Taban Bahçeli’nin bu hareketini benimsedi. 2.kaset ise bana göre ters tepti. Bu kaset MHP’nin oylarının artmasına neden oldu. MHP oylarını şu anda yüzde 13.9’a çıkarttı. Bir taraftan da Güneydoğu’da gerginlik tırmanıyor, Büyükşehirlerde her yer yakılıyor, yıkılıyor. Sanki 2.kasetle birlikte MHP tuzağa düşürülmüş gibi gözüktü. Seçmen vicdanı 2.kaseti kabul etmiyor.” dedi.

MHP’NİN BELİ KIRILIR

Bahçeli’ye yönelik yeni bir kaset yayınlanacağı tehdidine karşı da düşüncelerini dile getiren Kocabıyık “Bana göre 18 Mayıs’ta ki randevu bir görüntü kaseti değil. Bunu edindiğim bilgilere ve kulislerime göre söylüyorum. Bu bir sohbet esnasında çekilmiş ses kaydı. Konusu ise şehitler üzerinden yapılan bir istismar. Bu konuşmalar MHP yöneticilerine ait. Eğer bu öngörü doğruysa MHP’nin beli kırılır. Böyle bir şeyde Devlet Bahçeli’yi sıkıntıya sokar.” diyerek kaset konusunda ki öngörülerini dile getirdi.

BEYAZ GAZETE