Emir Koop İlköğretim Okulu’Na Iso 9000 Belgesi

Bursa Emir Koop İlköğretim Okulu, TS EN ISO 9000 belgesi almaya hak kazandı.

Bursa Emir Koop İlköğretim Okulu, TS EN ISO 9000 belgesi almaya hak kazandı.

Kalite Birliği, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO)‘nın birlikte organize ettiği ‘Sosyal Sorumluluk Projesi‘ kapsamında, TS EN ISO 9000 belgesi almaya hak kazanan Emir Koop İlköğretim Okulu‘nun belge teslim töreni yapıldı.

Tören, Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi İlhan Parseker, Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman, Emir Koop İlköğretim Okulu Müdürü Aydın Tunç, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Emir Koop İlköğretim Okulu’nun, ISO 9000 belgesini yüreğiyle, bileğiyle hak ederek aldığını hatırlatan Kalite Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karaman, “Biz kaliteye duyarlıyız, bu belgeyi Emir Koop İlköğretim Okulu yüreğini ortaya koyarak, bileğinin gücüyle almıştır. Yüreğinin, bileğinin gücüyle diyorum, çünkü ülkemizde belge satışı yapılmaktadır. Bu belge, satın alınarak değil, sonuna kadar hak edilerek alınmıştır.” dedi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da Emir Koop İlköğretim Okulu’nun Bursa’nın örnek okullarından olduğunu, eğitime bir kalite, farkındalık getirmek için yola çıktıklarını söyledi.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de kendi çocukluk dönemiyle, şimdiki çocukların eğitimini karşılaştırarak, “Biz çok farklı yetiştik, şimdiki nesil çok farklı. Artık çocuklar teknolojiyle içiçeler.” şeklinde konuştu.

Parseker, bu durumun çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgularken, teknolojik ve inovatif yatarımların Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu, bu yatırımlar gerçekleşmezse, gelecekten pay almanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Devlet okullarında kaynak sıkıntısı ve sınıfların çok kalabalık olmasından dolayı, büyük sıkıntı yaşandığını hatırlatan Parseker, “2010 yılında Milli Eğitim bütçesine 28 milyar dolar ayrılırken, velilerin dershanelere verdikleri paralar 17 milyar lirayı buluyor.” şeklinde konuştu.

Gelecekte sosyal sorumluluk projelerinin de yardımıyla yaşam kalitesinin yükseleceğine inandığını söyleyen Parseker, “Öğretmenlerimizin bu kalite belgesinin ışığıyla, öğrencilerinin yolunu aydınlatmasını diliyorum.” şeklinde sözlerini tamamladı.