Terörden Zaran Gören 591 Kişiye 3 Milyon 407 Bin Lira Ödendi

Van Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Bahçesaray ilçesinde terörden zarar gören ve sulhnameleri imzalayan 591 kişi için gönderilen 3 milyon 407 bin TL’nin banka hesaplarına aktarıldığını söyledi.

Van Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Bahçesaray ilçesinde terörden zarar gören ve sulhnameleri imzalayan 591 kişi için gönderilen 3 milyon 407 bin TL’nin banka hesaplarına aktarıldığını söyledi. Demirbaş, ayrıca Van’da Sokak eylemlerinde işyerleri zarar gören esnafların da polis merkezlerinden aldıkları tutanaklarla Van Valiliği Zarar Tespit Komisyonu’na müracaat etmeleri halinde zararlarının karşılanacağını bildirdi.

Van Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, bölgede terörden zarar görmüş vatandaşlara yapılan nakdi ödemelerin devam ettiğini bildirdi.

Demirbaş: “27.07.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun‘dan yararlanmak üzere başvuru yapan vatandaşlardan işlemleri 2011 Şubat ve Nisan-Mayıs aylarında tamamlanan 670 kişiye ait toplam 4 milyon 827 bin 903 TL’lik para dilimi İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekle vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Gelen ödenekten 3 milyon 407 bin TL, Bahçesaray ilçesinde mağdur olan ve sulhnameyi imzalayan 591 vatandaşımızın banka hesabına bugünden itibaren aktarıldı. Ayrıca Bahçesaray ilçesinde terörden zarar gören diğer vatandaşların da sulhnameleri imzalanmaya devam edilmektedir. Diğer vatandaşlar da sulhnameleri imzaladıktan sonra tazminleri banka hesaplarına aktarılacak.” dedi.

5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun‘dan yararlanmak üzere Van Valiliği’ne şimdiye kadar 33 bin 886 başvuru yapıldığını anımsatan Demirbaş, 31 bin 923 başvurunun, yasa gereği oluşturulan zarar tespit komisyonlarınca karara bağlandığını bildirdi.

    Demirbaş: ”Bu başvuruların yüzde 94‘lik kısmı sonuçlandırılmış olup 17 bin 924 kişi için 256 milyon 834 bin 928 TL tazminat ödenmesine karar verilmiş ve 251 milyon 347 bin 790 TL tazminat ödenmiştir. Gelen ödenekle Bahçesaray ve muhtelif başvurulara ait tazminat ödenmesine karar verilen ve ödeneği istenen başvuruların ödenekleri, bugünden itibaren hesaplara aktarılacak ve bugüne kadar 256 milyon 175 bin 693 TL ödenmiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.

SOKAK EYLEMLERİNDE ZARAR GÖREN ESNAFA ÖDEME YAPILACAK

Vali Yardımcısı Demirbaş, Van’da terör örgütü yandaşlarının yaptıkları sokak eylemlerinde işyerleri zarar gören esnaflara da ödeme yapılacağını hatırlatarak, “Eylemlerde işyerleri zarar görmüş ve polis merkezlerinde tutanak tutturan esnafımız, Valiliğimiz bünyesinde bulunan Zarar Tespit Komisyonu’na müracaat etsinler. Bu vatandaşlarımızın da zararları karşılanacaktır.” diye konuştu.