Kılıçdaroğlu: Recep Bey‘in Şifresini Çözdüm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlediği mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, “Recep Bey‘in şifresini çözdüm, itiraflar başladı.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı‘nda düzenlediği mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek, “Recep Bey‘in şifresini çözdüm, itiraflar başladı.” dedi.



Elazığ mitinginin ardından Erzincan’da yaklaşık 12 bin seçmenine Cumhuriyet Meydanı‘nda seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı. Erdoğan’ı, medya önünde tartışmaya davet eden Kılıçdaroğlu, hodri meydan dedi.

PARTİLİLER YAKLAŞIK 1 SAAT YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİ

Erzincanlı seçmenlerine, yaklaşık 1 saat gecikmeli gelerek seslenen Kılıçdaroğlu, seçmenlerinden özür dileyerek, gecikmenin sebebini açıkladı. Kılıçdaroğlu, TOBB’un 66’ncı genel kuruluna Başbakan Erdoğan’ın 45 dakika geç kalması sebebiyle mitinge geç geldiğini ve Başbakan’ı kast ederek zamanı iyi yönetemeyenlerin ülkeyi de yönetemeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun gelişinin gecikmesi sebebiyle şiddetli yağmur altında bekleyen partililer, pankart ve bayrakların altına gizlenerek yağmurdan korunmaya çalıştı.

"ŞİFRELERİNİ ÇÖZDÜM"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şifresini çözdüğünü, kimyası ve ezberini bozduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Diyeceksiniz ki şifresini çözdün de ne oldu. Şifresini çözdüm, Recep Bey itiraflara başladı. 11 Mayıs 2011’ki konuşmasında ‘Ey Kılıçdaroğlu, yolsuzluktan bahsediyorsun, benim iktidarımda yolsuzluk yapanları listeye almadım. Allah konuşturuyor. Şimdi soruyorum Recey Tayyip Erdoğan, düzgün adamsan, halka hesap vermeyi namuslu görev kabul ediyorsan, sende zerre kadar onur varsa çık şu bakanlar yolsuzluk yaptı diye isimlerini ver. Bugün konuşmuş diyor ki ‘Ey Kılıçdaroğlu AKP’nin içinden sana ne’ Sen, bakanlar yolsuzluk yaptı diye söylüyorsun. Ben de çık söyle diyorum. Niye söylemiyorsun. Şifresini çözdüm Recep Tayyip Erdoğan itiraflara başladı. Hani düne kadar bizde yolsuzluk yoktu’ diyordun şimdi diyorsun ki bakanlarımız yolsuzluk yaptı listelere koymadım’ Ben soracağım siz de sorun. 12 Haziran‘a kadar her mitingde soracağım, kim bu bakanlar? Ne kadar yolsuzluk yaptı? Kul hakkı yiyenleri bir açıkla da öğrenelim” şeklinde konuştu.

"HAPİSHANELER YERİNE FABRİKA YAPSAYDINIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki istikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Şimdi ben size istikrar nedir söyleyeceğim. AKP istikrarının resmi rakamları; 2002 yılında hapishanede yatan vatandaş sayısı 59 bin 429 kişi iken 28 Nisan 2011 itibariyle 123 bin 916‘ya çıktı. Bunların çoğu kim biliyor musunuz? Elektrik borcundan kaçak kullanmışlar. Onun için içerdeki insan sayısı 123 bine çıkınca hapishane yetmedi. 49 yeni hapishane yaptılar. Şimdi elimi vicdanıma koyun şu soruya cevap verin. Hapishane yerine 49 fabrika yapsaydınız, insanlar çalışsaydı, alın teri dökseydi helal para götürseydi günah mı işlemiş olurdunuz. İstikrar sürsün… Sevsinler senin istikrarını, senin istikrarın sürsün sen köşeyi döndün. Herkes köşeyi döndü, vatandaş borç batağında. Resmi rakamlara göre, 2002 Türkiye’deki bütün vatandaşların borcu 6 milyar 605 milyon lira, 2010 yılında 175 milyar 633 milyon liraya çıkmış. Benim rakamım değil ben söylemiyorum, devletin resmi rakamı.” dedi.

"MASKELERİNİ İNDİRECEĞİM"

AKP’nin maskesini indireceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Size sözüm var. Bunların maskelerini indireceğim. Kalkmışlar bir de Hz. Ömer’in adaletinden bahsediyorlar. Hz. Ömer kendi işini yaparken kendi mumunu devletin mumunu ayrı kullanan kişidir. Adaleti sadece İslam dünyasında değil, bütün dünyada geçerli. Hz. Ömer’den söz edeceksen kendi kızının düğün davetiyesini devletin uçağıyla Ürdün’e göndermeyeceksin. Ne dedim size, bunların maskelerini indireceğim, adalet ise adalet, düzen ise halkın düzeni, zengin olacaksa halk zengin olacak. Bu kardeşinize yetkin verin, 13 Haziran’dan itibaren AKP Genel Merkezine bağlanan hortumları keseceğim. Size hizmet etmeyi ve hesap vermeyi namuslu bir görev zannediyorum. Benim bir sözüm var. Benim derdim ülkede herkesin huzur içinde yaşamasıdır. Her akşam evde tencere kaynıyorsa, çocuğunu okula gönderiyorsa, mutlulukla çocuğunu bağrına basıyorsa, benim Türkiye’m olacaktır. Sizin Türkiye’niz olacaktır. Türkiye değişiyor, ayağa kalkıyor. Halkın iktidarını istiyor, yolsuzluktun bıktı, haksızlıktan bıktı, kardeş kavgasından bıktı, ayrışmaktan bıktı, ben ayrıştırmayacağım. Ben bölmeyeceğim, herkesi kucaklayacağım. Ben doğu, batı, güney, kuzey ayrımı yapmayacağım.” açıklamasında bulundu.

"BEN HERKESİN İNANCINA VE KİMLİĞİNE SAYGI DUYUYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca, muhtarların sorunlarını bildiğini ve bu noktada çözümler yapacağını, emeklinin dertlerinin dindirileceğini ifade ederek, “Ben insanımızı seviyorum, insanımıza hizmet etmek istiyorum. Bu ülkede pek çok şeyin ticaretini yaptılar, din ticareti, etnik ticaret, her ikisine saygı duyuyorum. Herkesin inancına, kimliğine saygı duyuyorum. Ben insanın derdiyle ilgileniyorum. Açlık, yolsuzluk derdi var. Onlarla ilgileniyorum. Benim derdim bu. Ben vatandaşın boğazıyla ilgileniyorum, oradan helal lokma inecek.” dedi.

DSP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI CHP’YE GEÇTİ

Öte yandan, parti mitinginin sonunda CHP’ye geçen bazı siyasilere rozet takan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Erzincan milletvekili adayları ve CHP’ye geçen Volkan Özdemir ve Engin Deniz’in yanı sıra, AK Parti Yoğurtlu Belediye Başkanı Hasan Ali Sayan’a rozetlerini taktı.