Yaralı taşıyan ambulans ile otomobil çarpıştı

Sivas'taki trafik kazasında yaralananları taşıyan ambulansın otobille çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralılar bir başka ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaralı taşıyan ambulans ile otomobil çarpıştı
Alınan bilgiye göre, Olukman köyü yolunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan İbrahim (26), Şerife (23) ve Özkan Temel'i (3) hastaneye taşıyan Halil Coşkun (23) yönetimindeki 58 TE 815 plakalı ambulans, İnönü Bulvarı 50. Yıl Kavşağında Halis Özkaynar'ın (44) kullandığı 58 AN 494 plakalı otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan ambulans, kaldırımdaki trafik lambasını devirdikten sonra yayalar Mehmet Emre (28) ile kardeşi Edanur Taşyürek'e (8) çarptı. Ambulans, caddedeki bir banka şubesi ile yanındaki iş yerine çarpmaya ramak kala durabildi.

Kazada, otomobil sürücüsü Halis Özkaynar ile Taşyürek kardeşler yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Yaralanan 3 kişiyle ambulanstaki 3 yaralı, Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle İnönü Bulvarı ve çevresindeki caddelerde trafik bir süre aksadı.

Olay yerinde kaza hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, kazanın ucuz atlatıldığını belirterek, sürücülerden ve vatandaşlardan ambulansların geçişi sırasında duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi. Özmercan, yaralıların ve ambulans ekibinin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi de Sivas Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.