Hakim, Kafasına Tüple Vurup Hayatını Karartan Zanlıya 33 Yıl Hapis Verdi

Tekirdağ‘ın Malkara ilçesinde, piknik tüpü ile Semiha Dik (35) adlı bayanın kafasına vurmak sureti ile ağır yaralanmasına sebep olan zanlıya toplam 33 yıl hapis cezası verdi.

Tekirdağ‘ın Malkara ilçesinde, piknik tüpü ile Semiha Dik (35) adlı bayanın kafasına vurmak sureti ile ağır yaralanmasına sebep olan zanlıya toplam 33 yıl hapis cezası verdi.

Malkara‘nın Sağlamtaş beldesinde, 2008 yılında meydana gelen olayda; Ali E. isimli zanlının, Semiha Dik‘e ait 12 bin TL civarındaki paraya el koyup, darp ederek ağır yaralanmasına yolaçtığı ifade edildi. 3 ay komada kalan Dik, dişleri ve yüz kemikleri kırılmış, geçici hafıza kaybı yaşamıştı. Kontrol için iki defa Adli Tıp’a gönderilen ve duruşmalara sedye ile getirilen Dik, ifadelerini yazarak verebildi.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde dün görülen duruşmada hazır bulunan Ali E., “Başkasına ait bir malı yağmalama, kasten öldürmeye teşebbüs”, ayrıca olay tarihinde Semiha Dik’e ait 12 bin TL civarında parayı silah zoru ile alarak gasp etmekten hüküm giydi. Mahkeme sonucu toplam 33 yıl ceza verilen Ali E.‘nin, 7 gün içerisinde karara itiraz etme yolu açık olduğu belirtildi.

Adliyeye yaşlı anne ve babası ile gelen Semiha Dik‘in (35), mahkeme çıkışında hala yürümekte güçlük çektiği dikkat çekti. Semiha Dik, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Adalet yerini buldu. Ben 26 Eylül 2008‘den beri ölümlerden döndüm, Allah bana bu günleri de gösterecekmiş, Allah’a şükür ediyorum. Benim bu duruma düşmeme sebep olan kişinin ceza alması, benim çektiklerimi biraz olsun unutturdu. Benim yanımda olan beni ölüm döşeğinde hiç yalnız bırakmayan annem Esma Dik (61) ve Babam Hüseyin Dik (71)’e, beni yaşama bağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.