Nazlı Ilıcak ve Nuray Mert birbirine girdi

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası'na Nazlı Ilıcak ve Nuray Mert arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu. Basın Odası'nda birbirine girdiği tartışmaya Bejan Matur'un kitabı damga vurdu.

Nazlı Ilıcak ve Nuray Mert birbirine girdi
NTV ekranları hararetli bir tartışmaya sahne oldu. Nazlı Ilıcak ve Nuray Mert'in Basın Odası'nda birbirine girdiği tartışmada siyasetin dini hassasiyetler üzerinde yapılması eleştirildi.

Sedat Ergin’in modere edip Nazlı Ilıcak, Nuray Mert ve Ahmet Altan’ın yorumcu olarak katıldığı Basın Odası’nda, CHP'li Binnaz Toprak'ın Başbakan Erdoğan'ın tepkisini çeken sözleri üzerine yorumlar yapılmaya başlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Binnaz Toprak’ın, Zincirlikuyu mezarlığı girişinin kapısında yer alan “Her canlı bir gün ölümü tadacaktır” yazısına “Sinir Bozucu” demiş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da bu sözlere sert tepki vermişti.

Milliyet Gazetesi yazarı Nuray Mert, Başbakan Erdoğan’ın CHP’ye dini hassasiyetler üzerinden yüklenmesini eleştirerek “Binnaz Toprak’ın sözleri çarpıtıldı. Binnaz hanımın kimseye hakaret ettiği yok. Belli bir düşence ve inanç sistemi içinden bakılmasını dayatamazsınız. O yazıyı ben severim ama bazı insanları hadis de olsa orada her gün görmekten rahatsız olabilirler. Daha seküler bir dünyadan bakabilirler olaya. Dini popülüzm yaptı. ” diyerek CHP’li Binnaz Toprak’a destek verdi.

Sabah Gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Nuray Mert’in sözlerinin aksinde görüş bildirince ortaya hararetli bir tartışma çıktı. Binnaz Toprak’ın “Sinir Bozucu” sözlerine tepki gösteren Ilıcak “Orda yazılana sinir bozucu diyor. Bu tuhaf bir şey. Bu sözleri bir siyaset sahasında söylüyor. Söylüyorsa eleştirisini de alır. Siz çarpıtıldığını düşünüyorsunuz. Bir ayetin orda yazılmasını sinir bozucu olduğunu söylüyor. Allah’tan Binnaz Toprak’ın dünyasına göre memleket yönetilmiyor.” dedi.

Tartışmaların uzaması üzerine moderatör Sedat Ergin devreye girerek “Tartışmayı dini konulardan çıkaralım artık” dedi. Ergin’in sözleri üzerine yumuşayan program, başka konuların konuşulması ile devam etti.

BEYAZ GAZETE