Nakıboğlu, Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Gaziantep‘in tanınmış simalarından Akkoza Mensucat A.Ş.‘nin kurucusu Bahaeddin Nakıboğlu, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Nakıboğlu, Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi
AK Parti Gaziantep milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nakıboğlu‘nun kayınpederi olan Bahaeddin Nakıboğlu, düzenlenen cenaze töreninin ardından Asri Mezarlık‘ta toprağa verildi. Bahaeddin Nakıboğlu Camii‘ndeki cenaze törenine Nakıboğlu ailesi, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Hüseyin Çelik, AK Parti milletvekili Necati Çetinkaya, AK Parti Gaziantep milletvekili Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Mahmut Durdu ile CHP milletvekilleri Yaşar Ağyüz ve Akif Ekici, MHP Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir, tüm siyasi partilerden milletvekili adayları, il ve ilçe başkanları, oda ve dernek temsilcileri ile işadamları, sanayiciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Nakıboğlu, Bahaeddin Nakıboğlu Camii‘nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık‘taki aile kabristanında toprağa verildi.

Akkoza Mensucat‘ın kurucusu olan Bahaeddin Nakıboğlu, cami ve öğrenci yurtları inşa ettiren hayırsever bir insan olarak ün yapmıştı. Merhum Mehmet Ali ve Hamide Nakıboğlu‘nun oğlu, merhum Ali, Kazım, Osman Nakıboğlu, Fehime Geylani, Sefa Canseven ve Şıh Mehmet Nakıboğlu‘nun kardeşleri, Emine Nakıboğlu‘nun eşi, Lale Yetkin, Eda Akınal, Gülfer Nakıboğlu, Demet Aytekin ve Şule Mazıcıoğlu‘nun babaları, Burhan Yetkin, Mehmet Akınal, Osman Nakıboğlu, Merhum Emin Aytekin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu‘nun kayınpederleri, merhum Yaşar Nakıboğlu ve Sami, Abdülkadir, Naci, Abdullah, Beyhan, Cahit, Mehmet Hilmi, H.Hüseyin, Osman Nakıboğlu‘nun amcaları, Merhum Adil Teymur ve Fadıl Teymur‘un enişteleri, Nezih Keretli‘nin bacanağı, merhum Osman Yetkin, Merhum M. Hayri Akınal, Şıh Mehmet Nakıboğlu, Süleyman Aytekin ve Doğan Mazıcıoğlu‘nun dünürleri, Osman Yetkin, Sinem Kendirkıran, Bahaeddin Nakıboğlu, Nur Nakıboğlu, Nazenin Emrullah Bahaeddin Mazıcıoğlu, Hilal Mazıcıoğlu, Zeynep Yaşar, Beyza Akınal, Merve Akınal‘ın dedeleri olan Bahaeddin Nakıboğlu, Akkoza Mensucat‘ın kurucusuydu.

1925 yılında Gaziantep‘te doğdu. İlk mektebi İsmet Paşa İlkokulu‘nda tamamladı. 1945 yılında Gaziantep Lisesi‘nden, 1950 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nden mezun oldu. Ticaret yaşamına 5 yaşında iken ağabeyi Şıh Mehmet Nakıboğlu ile Kürkçü Hanı‘nın yanıbaşındaki küçük dükkanda başladı. Uzun soluklu ve başarılı ticaret hayatına bir dönem inşaat sektöründe ve sonrasındaki Akkoza iplik fabrikası ile sanayici olarak sürdürdü. Dürüstlüğü, çalışkanlığı üretkenliği ve hayırsever kişiliğiyle örnek bir girişimcidir. Gaziantep‘in çeşitli bölgelerinde çok sayıda yurt ve cami yaptıran Nakıboğlu hayır işlerine kendisini adamıştı. 1953 yılında Emine hanım ile gerçekleştirdiği mutlu beraberliğinden Lale, Eda, Gülfer, Demet ve Şule isimli beş kızı vardır.

Kaynak: İHA