Kitap Okuma Rekoruna 23 Bin 822 Kişi Katıldı

'Malatya Okuyor' kampanyası kapsamında 'aynı yerde aynı anda aynı kitabı okuma' rekoru denemesine 23 bin 822 kişinin katıldığı bildirildi.

Kitap Okuma Rekoruna 23 Bin 822 Kişi Katıldı
‘Malatya Okuyor’ kampanyası kapsamında ‘aynı yerde aynı anda aynı kitabı okuma’ rekoru denemesine 23 bin 822 kişinin katıldığı bildirildi.

NT Mağazaları‘ndan yapılan açıklamaya göre, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Malatya İnönü Stadı’nda gerçekleştirilen ‘aynı yerde aynı anda aynı kitabı okuyan en çok kişi dünya rekoru’ rekoru denemesine katılan kişi sayısı noter tarafından tespit edildi. Türkiye’de okuma bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen rekor denemesinde, katılımcı sayısının belirlenmesi için, önceden dağıtılan biletler katılımcılar tarafından sandıklara atıldı. Sandıklara atılan biletler Malatya 2. Noteri Zeynel Abidin Beyazgül tarafından sayıldı. Yapılan sayım sonuçlarına göre rekor denemesi etkinliğine 23 bin 822 kişi katıldı.

Saat 11.22’de görevlilerin direktifiyle başlayan etkinlikte ‘aynı yerde aynı anda aynı kitabı okuyan en çok kişi dünya rekoru’ denemesi katılımcıların Victor Hugo’nun ünlü romanı Sefiller’den ‘Garip Bir Yolcu’ adlı bölümü sunucu eşliğinde hep bir ağızdan yüksek sesle okuyarak rekor denemesini gerçekleştirdi. Rekor denemesine küçükten büyüğe, öğrencisinden emeklisine birçok vatandaşla birlikte Vali Ulvi Saran ile protokolde bulunanlar da eşlik etti.