Bilici Yatırım’In Halka Arzına 2 Bin 800 Yatırımcı Katıldı

14 yıl sonra Adana’dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım halka arzı başarıyla tamamlandı. 9-11 Mayıs tarihleri arasında taleplerin toplandığı ve 26,8 milyon liralık hisse satışının yapıldığı arza 2 bin 800 yatırımcı katılırken, arzın iki katından fazla talep geldi.

14 yıl sonra Adana’dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım halka arzı başarıyla tamamlandı. 9-11 Mayıs tarihleri arasında taleplerin toplandığı ve 26,8 milyon liralık hisse satışının yapıldığı arza 2 bin 800 yatırımcı katılırken, arzın iki katından fazla talep geldi.

Yoğun talep üzerine bireysel taleplerin yüzde 44,67’sinin karşılanabildiği arza, İstanbul’dan sonra en fazla katılım Adana’dan geldi. Adanalı yatırımcılar, sanayi ve ticaret alanındaki 60 yıllık köklü tarihiyle Adana’nın önde gelen aileleri arasında yer alan Bilici Ailesine ait Bilici Yatırım’a güvenlerini ortaya koyarken, hisselerin yüzde 23,60’ı Adanalı yatırımcılar tarafından satın alındı.

İstanbul’dan gelen alımların toplam satışın yüzde 35,92’sini oluşturduğu arzda üçüncü sırayı yüzde 4,93’lük payıyla İzmir aldı.

Halka açıklık oranının yüzde 33,1 olacağı Bilici Yatırım hisselerinin 2,70 TL başlangıç hisse fiyatıyla, 17 Mayıs Salı gününden itibaren İMKB’de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

BİLİCİ: GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ

Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, halka arz sonuçlarına yönelik yaptığı değerlendirmede, kendilerine duyulan güvene teşekkür ederek, “Bilici Yatırım’ın geleceğine inanarak ve güvenerek hisse senetlerimize yatırım yapan yeni ortaklarımızın inanç ve güvenini boşa çıkarmayacağız” dedi.

Bugüne kadar yüzlerce kişiden oluşan Bilici Ailesinin, artık binlerle ifade edileceğini ifade eden Bilici, "Biz, her bir yatırımcımızı ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Dolayısıyla kendimiz için ne istiyorsak onlar için de aynısını isteyeceğiz. Artık ailemizin 2 bin 800 yeni üyesi var. Onlarla istikrarlı, kârlı ve kazançlı bir geleceği paylaşacağız” diye konuştu.

Bilici, "Halka arzımıza yaygın katılım olması, hisselerimizin geniş bir kesim tarafından talep görmesi, bizim için en az satış başarısı kadar önemliydi. 26,8 milyon liralık orta ölçekli bir halka arzda 2 bin 800 kişilik geniş bir yatırımcı tabanına ulaşarak bu konudaki hedefimizi gerçekleştirmiş olduk. Adanalı yatırımcı hemşerilerimize ise gösterdikleri yoğun ilgi için özel olarak teşekkür ediyoruz. İstanbul’un ardından en yoğun talebin Adana’dan gelmiş olması, 60 yıllık Adanalı bir aile olarak bizler için ayrı bir gurur vesilesidir.” şeklinde konuştu.

14 yıl sonra halka açılan ilk Adana şirketi oldukları için Adanalı şirketlerin dikkatlerinin Bilici Yatırım üzerinde olduğunu belirten ve halka arzda elde ettikleri başarının bu şirketlere esin kaynağı olmasını arzu ettiklerini kaydeden Bilici, “Bizim açtığımız yoldan Adana’dan yeni şirketlerin de borsaya gelmesini umut ediyoruz. Halka arz konusundaki deneyimlerimizi tüm Adana şirketleriyle paylaşmaya hazır olduğumuzu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum” dedi.

GERİ ALIM GARANTİSİ VE LİKİDİTE SAĞLAYICI İŞLEMLER UYGULANACAK

Sermaye artışı yoluyla gerçekleşen ve tüm geliri yeni yatırımlar için şirket sermayesine eklenecek arzda, Deniz Yatırım liderliğinde, 20 aracı kurumun yer aldığı geniş bir konsorsiyum görev yaptı. Hisselerin tamamının yurtiçinde satıldığı arz sonrası şirket sermayesi 30 milyon liraya yükselirken, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 33.10 oldu.

Bilici Yatırım halka arzında uzun vadeli yatırımı özendirmek amacıyla “Geri Alım Garantisi” uygulanacak. Bu uygulamadan sadece halka arza katılan yurt içi bireysel yatırımcılar yararlanabilecek.

Öte yandan, halka arz sonrasında likidite sağlayıcı işlemler de uygulanacak. Deniz Yatırım tarafından gerçekleştirilecek bu işlemler, hisseler işlem görmeye başladıktan sonra bir yıl süre için geçerli olacak.