Petrol Ofisi İlk Çeyrekte 2,5 Milyar Dolarlık Satış Yaptı

Akaryakıt sektörünün önde gelen isimlerinden Petrol Ofisi, 2011‘in ilk çeyreğinde toplam satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 21,8 artarak 3,97 milyar TL‘ye (2,53 milyar dolar) çıkardı.

Akaryakıt sektörünün önde gelen isimlerinden Petrol Ofisi, 2011‘in ilk çeyreğinde toplam satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 21,8 artarak 3,97 milyar TL‘ye (2,53 milyar dolar) çıkardı. Şirket ilk çeyreği 29 milyon TL (19 milyon dolar) faaliyet kârıyla kapattı. Ancak vergi affı kayıtları ve ileri vadeli döviz alım işlemlerinin gerçek değerinin hesaplanması sonucunda Petrol Ofisi‘nin 2011 ilk çeyrek bilançosunda 101,8 milyon TL‘lik (64,8 milyon dolar) zarar ortaya çıktı.

Petrol Ofisi, Ocak - Mart 2011 dönemine ait rakamlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre toplam gelirde artış sağladığını belirten şirketin üst yöneticisi (CEO) Melih Türker, değişken pazara rağmen liderlik statüsünü koruduğunu kaydetti. Türker, "Akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lider şirketi olarak, pazar liderliğimizi pekiştirmek için çalışıyor, performansımızı sürekli yükseltiyoruz. Bu yıl pazardaki değişken koşullar nedeniyle zor bir ilk çeyrek geçirdik. Ancak çalışmalarımızı müşteri odaklı stratejimiz doğrultusunda sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Şirketin açıklamasına göre toplam satışları bir önceki yıla göre yüzde 21,8 artarak 2011‘in ilk çeyreği sonunda 3,97 milyar TL seviyesine (2,53 milyar dolar) ulaştı. 2011‘in ilk çeyreği süresince akaryakıt tüketim oranları ve akaryakıt fiyatlarının değişken olmasına rağmen çok iyi bir performans gösterdiğini dile getiren akaryakıt dağıtım şirketi, karlılığın ise kaçınılmaz gelişmelerden etkilendiğini vurguladı. Konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Önlenmesi mümkün olmayan gelişmeler kârlılığı etkiledi ve Petrol Ofisi, 2011 yılının ilk çeyreğini 29 milyon TL (19 milyon USD) faaliyet kârıyla kapattı. Ancak vergi affı kayıtları ve ileri vadeli döviz alım işlemlerinin gerçek değerinin hesaplanması sonucunda Petrol Ofisi‘nin 2011 ilk çeyrek bilançosunda 101,8 milyon TL‘lik (64,8 milyon USD) zarar ortaya çıktı."