Kocaeli Kitap Fuarı’Na 315 Yayınevi Ve 400 Yazar Katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan kitap fuarına 315 yayınevi ve 400’e yakın yazar katılacak. Ana teması ‘Korsana Hayır’ olan fuarda, pek çok konuda yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapılacak. Açılışın onur konukları araştırmacı yazar Şakir Balki, gazeteci yazar Ahmet Nezih Galitekin ve şarkıcı Nilüfer olacak.

Kocaeli Kitap Fuarı’Na 315 Yayınevi Ve 400 Yazar Katılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan kitap fuarına 315 yayınevi ve 400’e yakın yazar katılacak. Ana teması ‘Korsana Hayır’ olan fuarda, pek çok konuda yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapılacak. Açılışın onur konukları araştırmacı yazar Şakir Balki, gazeteci yazar Ahmet Nezih Galitekin ve şarkıcı Nilüfer olacak.

‘Kâğıttan Dünyaların Keşfi‘ sloganıyla yola çıkılan Kocaeli Kitap Fuarı‘nın üçüncüsü, 14 Mayıs‘ta İzmit Uluslararası Fuar Merkezi‘nde başlıyor. Fuar, Kocaeli‘nde ayrıca bir kültür baharının da başladığını temsil ediyor. Bu yıl da Kocaeli‘deki ağaçlar kitap açarak, gelecek nesillere verilecek en değerli hediyenin kitap olacağını gösterecek.

Kocaeli 3. Kitap Fuarı‘nın bu seneki tanıtım konseptiyle hayatın içindeki "oku" fiilinin keşfedilmesi hedefleniyor. Fuar boyunca farklı mecralarda okumanın ve kitabın önemine dair çalışmalar yer alacak. Herkesi okumaya teşvik etmek, okumayı sevdirmek, kitabın ne kadar değerli olduğunu ifade etmek amacıyla hazırlanan çalışmalar okuma oranını artıracak.

SOKRATES VE KONFÜÇYÜS DE KİTAP FUARINDA

Geçen yıl Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Tolstoy gibi isimler düşünceleri ve eserleriyle Kocaeli’ye gelmişti. Bu yıl da toplumları aydınlatan ünlü yazar ve düşünürler yalnızca düşünceleri ile değil, kanlı ve canlı olarak suretleriyle Kocaeli‘de olacak. Sokrates, Konfüçyüs, Shakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar, Karl Marx, Korsan tiplemesi gibi ünlü isimler, canlı olarak Kocaeli sokaklarında yürüyecek. Yürüyüş yolundan üniversite kampüsüne pek çok yerde Kocaelilileri 3. Kitap Fuarı‘na davet edecekler.

KORSANA HAYIR

Bu yıl ana konseptin yanında ‘Korsana Hayır’ çalışması da dikkatleri çekiyor. Kocaeli 3. Kitap Fuarı sayesinde kitaba herkesin kolayca ulaşması arzu edilirken, herkesin uygun fiyatlarla kitap alabilmesi ve hem sektöre hem yazarlara zarar veren Korsan Kitap hususunda da insanları bilinçlendirmek hedefleniyor.

Kocaeli Kitap Fuarı, henüz 3. yılında olmasına rağmen Türkiye‘nin en iyi fuarlarından biri olarak anılıyor ve büyük ilgi görüyor. Geçen sene 200 binin üzerinde katılımcı ağırlayan fuarın, bu sene bu rakamın çok daha üstüne çıkması bekleniyor. Stantların yayınevlerine ücretsiz olarak tahsis edilmesi, yayınevlerinin kitaplarını fuar alanına taşıma hususunda tüm masrafların karşılanması ile yayıncılara büyük bir teşvik sağlanmış oluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ayrıca, katılımcılara ücretsiz servis sağlama, Uluslararası Fuar Merkezi‘ni tahsis etme, stantların kurulması gibi fuarın gerçekleşmesini sağlayan tüm alt yapı çalışmalarına özen gösteriyor.

DOĞU MARMARA’NIN KİTAP FUARI

Kentin bölgedeki merkezi konumu sayesinde çevre illerdeki ve ilçelerdeki kitapseverlerin de fuara ulaşması çok kolay. Kocaeli, başta İstanbul-Anadolu Yakası olmak üzere Yalova, Gebze, Düzce, Bolu, Bursa gibi şehirlerden araç ile kolayca ulaşılabilecek ve rahatça günübirlik ziyaret edilebilecek mesafede. TÜYAP İstanbul özellikle bu bölgedeki insanlar için ulaşım açısından uzak olduğundan Kocaeli Kitap Fuarı aslında Marmara‘nın doğusu için en uygun kitap fuarı konumunda. Çevre illerden ziyaretçiler geçen yıl Kocaeli Kitap Fuarı‘nın tercih etmişti.

BÜTÜN KURUMLARIN ORTAK BAŞARISI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, Türkiye‘nin kültür-sanat alanında en büyük ve en önemli yerel yönetim hizmeti olan Kocaeli 3. Kitap Fuarı‘na, Kocaeli Üniversitesi‘nin yanı sıra Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de kurumsal destek veriyor.

Kocaeli 3. Kitap Fuarı çeşitli eğitim, sanat ve sosyal yaşam projeleri ile entegre ediliyor. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli‘deki tüm kurumların ve STK‘ların ortak başarısı olarak nitelendiriliyor.