Libya’Da Görev Alan İngiliz Pilotlara Ek Ücret Ödenmiyor

Libya‘ya düzenlenen askeri operasyonlara katılan İngiliz pilotların, bu görevleri sebebiyle ek ücret almadıkları ortaya çıktı.

Libya‘ya düzenlenen askeri operasyonlara katılan İngiliz pilotların, bu görevleri sebebiyle ek ücret almadıkları ortaya çıktı.

Times gazetesinin manşetten verdiği özel habere göre, İngiliz pilotlar Libya’daki birçok hedefi vurarak görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Ancak bu askerlere Irak ve Afganistan’da görev alanların aksine ek ücret veya ikramiye verilmiyor.

Operasyonlarda görev alan bir yetkilinin sözlerine yer verilen haberde, pilotların bu durumdan çok rahatsız olduğuna dikkat çekildi. Haberde, “Bu durum doğal olarak pilotların öfkelenmesine ve hayal kırıklığı yaşamasına sebep oluyor. Irak ve Afganistan’da ek ücret verilirken, Libya’da verilmeme sebebinin açıklanması isteniyor. Libya’daki risk Afganistan’dan çok daha fazla” denildi.

Savunma Bakanlığı, Times’ın haberi üzerine konuyu doğruladı. Operasyonlardaki risk oranına göre ek ücret verildiğini kaydeden bakanlık yetkilileri, Libya’da görev alan pilotların “risk durumunu” tekrar değerlendireceklerini belirtti.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın yönetmeliğinde bu konuyla ilgili, “Operasyonel ikramiye, uzun süre devam eden işlerde yüksek risk altında çalışan personele verilir” maddesi yer alıyor. Irak ve Afganistan’da görev yapan askerlerin bu madde kapsamında ek ücret hakkından yararlandığı ifade ediliyor.