Binali Yıldırım: İzmir‘e Expo‘nun Anlamı Kaynak Yağması Demek (2)

AK Parti İzmir milletvekili adayı ve eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, İzmir‘e EXPO‘nun verilmesinin anlamının bu şehre kaynak yağması, yatırım gelmesi demek olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım: İzmir‘e Expo‘nun Anlamı Kaynak Yağması Demek (2)
AK Parti İzmir milletvekili adayı ve eski ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, İzmir‘e EXPO‘nun verilmesinin anlamının bu şehre kaynak yağması, yatırım gelmesi demek olduğunu söyledi.

    Sivaslılar Derneği üyeleri ile Bayraklı‘daki Kırçiçeği Restoran‘da bir araya gelen Yıldırım EXPO ile ilgili başbakanın yazıyı "EXPO2020 adayı İzmir" diyerek imzaladığını ve ilgili yere gönderdiğini hatırlattı. "Bu EXPO ne demek biliyor musunuz? İzmir‘e kaynak yağması, yatırım gelmesi demek." dedi.

    İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)‘nın 80. yılını kutladığını belirten Binali Yıldırım, "Son yıllar içinde son 15 yıl içinde ileriye mi gitti, geriye mi?" diye sordu. Dinleyicilerin "geriye geldi" cevabı üzerine, "İzmir konuşuyor. İEF‘i sadece Türkiye‘nin değil, dünyanın hatırı sayılır fuarları arasına sokmaya, İzmir‘i kongreler ve fuarlar şehri yapmaya söz veriyoruz." taahhüdünde bulundu. EXPO 2020 adaylığı ile birlikte İzmir-Ankara hızlı tren projesinin İzmit köprüsü dahil bitmiş olacağını, İzmir‘den İstanbul‘a üç saatte gidip gelineceğini ifade eden Binali Yıldırım şöyle konuştu:

    "İzmir‘in merkezindeki kentsel dönüşüm projeleri de tamamen bitmiş olacak. Ve İzmir‘in çarpık yapılaşma, İzmirlilerin sizlerin yaşadığı sorunlarla bu vesileyle bu organizasyon sebebiyle bütün bunların çözülmesi fırsatını yakalamış olacağız. Marka şehir projesi, yaşanabilir çevre anlayışına yönelik projelerde tamamen bitmiş olacak. Ve İzmir‘in şehir içi trafik sorunu, çevresinde yaşanan altyapı sorunu, çarpık yapılaşma ve imarsızlıktan dolayı İzmirlilerin sizlerin yaşadığı sorunlar da bu vesileyle, bu organizasyonla bütün bunların çözümünü, fırsatını yakalamış olacağız. İzmir dünyanın ve Türkiye‘nin önemli sağlık merkezi haline gelecek. 40 milyon insan altı ay boyunca ziyarette bulunacak. Konaklama tesislerinin kapasitesi üç kata çıkacak. İzmir kazanacak, hemşehrilerimiz kazanacak."

    Türkiye‘nin her tarafında yaptıkları işleri, aynı şekilde yeni projelerle taçlandırarak İzmir‘i ve Türkiye‘nin istikbalinin sembolü olan Anadolu‘nun batısındaki bu kenti bu açmazdan kurtaracaklarını anlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Bunun da sözünü veriyorum. İzmirlilerin desteği ve olaya sahip çıkmasıyla bunu başaracağız. Bu 15 gün bana büyük bir umut ve heyecan verdi. İzmir‘de her şey var, potansiyel var, zenginlik, kaynak var, liderlik yok. Çekip çevirecek herkesi dinleyecek herkesle konuşacak çözüm üretecek kadro yok. Bu kadro şimdi İzmir‘de var. Hiçbir düşünceyi ve görüşü, inanışlarımıza, meşreplerimize, yaşam tarzımıza asla ve asla müdahale etmeden, sadece iş, aş üretmeye, altyapı yapmaya ve eksiklikleri gidermeye yoğunlaşacağız. Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası‘na yüzde 9 katkı yapan bu önemli şehrimizi yapacağımız projelerle, yapacağız hizmetlerle tekrar o parlak günlerine taşıyacağız." dedi.