Başörtülü Gezi Yasağına Tepkiler Sürüyor

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, başörtülü üniversite öğrencilerinin, okulun düzenlediği meslekî gezilerde otobüse alınmamasına tepki gösterdi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, başörtülü üniversite öğrencilerinin, okulun düzenlediği meslekî gezilerde otobüse alınmamasına tepki gösterdi.

    Adnan Günnar, yazılı bir açıklamada bulunarak, "Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kararının ardından üniversitelerin kapılarını başörtülü öğrencilere açmasına rağmen, bazı öğretim görevlilerinin yasakta direnmeye devam etmelerini" sert bir şekilde eleştirdi.

    YÖK’ün almış olduğu karar doğrultusunda birçok üniversitenin öğrencilere başörtülü eğitim hakkını iade ettiğini hatırlatan Günnar, “Ancak bazı üniversitelerin birkaç biriminde öğretim üyeleri öğrencilere başörtü yasağını devam ettirmektedir. Biz bazı öğretim üyelerinin sınıflarda veya kampüste başörtüsü yasağında diretmesini eleştirirken, beyin örtülü anlayışın otobüslerde dahi başörtüsü yasağı uygulamaya çalışmalarını esefle karşılıyoruz.” dedi.

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Trabzon Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa ve İstanbul‘u kapsayacak şekilde geçtiğimiz günlerde gidilen geziye öğrencilerin başörtülü olarak alınmamasına tepki gösteren Günnar, “Öğrencilerin gezi otobüsüne binerken dahi başörtülerini açmalarını istemesini hayretle karşıladık. Bunun ülkemizin gelişmişliğine, çağdaşlığına ve demokrasimize yakışan bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu sorunun bir ayıp, bir hata, bir kusur olduğunu herkes kabul ediyor. Eğitim hakkının engellenmesi çok ciddi bir haksızlıktır.” ifadelerini kullandı.

    Böyle bir yasağın izah edilebilir yanının olmadığına vurgu yapan Günnar, “Başörtüsü konusundaki dayatmacı zihniyeti kınıyor ve bu öğretim üyelerinin sorumlularının gereğini yapmalarını bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.