Malatya‘da Kara Yolları Projelerine 16,5 Milyon Tl

Malatya‘da bazı kara yolu projelerine bu yıl için 16 milyon 500 TL ödenek ayrıldığı bildirildi.

AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, konuyla ilgili ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya ilimize turizm gelirleri açısından katkılar sunacak 94 kilometre uzunluğundaki Nemrut Dağı turistik yolu için bu yıl 520 bin TL ödenek ayrılmıştır. 2005 yılından itibaren yol onarım, yapım ve genişletmeleri süren bu yolumuz için geçen süre zarfında yaklaşık 7 milyon bin TL harcama yapılmıştır" dedi.

Ölmeztoprak, Elazığ‘ın Keban ilçesi ile Malatya‘nın Arapgir ilçesi ve Sivas‘ın Divriği ilçesi ayrımının Malatya kesiminde 38 kilometrelik kısımda yol yapım çalışmaları tamamlandığını ve bu yıl için 3 milyon TL ödenek ayrıldığını belirterek, 18 kilometre uzunluğundaki Arapgir Erzincan Kemaliye yolunun Arapgir-Kozluk köprüsü arası 4,5 kilometrelik kesiminin asfalt seviyesinde bitirildiğini aktardı. Malatya ile Adıyaman Gölbaşı 5. bölgenin hudut kısmındaki 129 kilometre uzunluğundaki yolun 83

kilometresinin Malatya il sınırları içerisinde olduğunu, 56 kilometrelik kısmın asfalt sathi kaplamasının tamamlandığını söyleyen Ölmeztoprak, 17 kilometrelik kesimde toprak işleri ve sanat yapılarının bitirildiğini ve bu yıl bölünmüş yol olarak asfalt seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılacağı müjdesini verdi.

54 kilometre uzunluğunda olacak Kuzey Çevre Yolu‘nun uygulama projesinin yapıldığını, istimlak çalışmalarının ardından yapımının başlatılmasının planlandığını ve 2 milyon TL ödenek ayrıldığını ifade eden Ölmeztoprak, "Darende 6. bölge hudut yoluna 2011 yılı için ilk etapta 10 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu yol ağında, geçen yıl 27 milyon 750 bin TL harcama yapıldı. Yeni Kömürhan Köprüsü‘nün uzunluğu 320 metre olup, tek açıklıklı gergin eğik kablo askılı köprü olarak projelendirilmiştir. Köprünün

projesinin yapılması ile yapım kontrollük ve danışmanlık hizmet alımı işi için sözleşme imzalanmış olup, bu yıl için 448 bin lira ödenek ayrılmıştır. Bu yıl ihale edilecektir. Yaklaşık ilk etap hesaplamalara göre köprünün maliyeti 36 milyon liradır. Yeni köprü Türkiye‘nin prestij projelerinden olacaktır. Elazığ-Malatya arasındaki yola bugüne kadar 37 milyon 859 bin lira harcama gerçekleştirilmiş olup,bu yıl ilk etapta 500 bin lira ödenek ayrılmıştır" dedi.

Kaynak: İHA