Uşak Valisi Köylerdeki Yatırımları Yerinde İnceledi

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, KÖYDES Projesi ve İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Banaz ilçesine bağlı Hatipler, Banaz, Alaba, Hallaçlar ve Büyükoturak köylerini ziyaret etti.

Köylülerin yoğun ilgisini gören ve köylü kadınlarla sohbet eden Vali Özdemir Çakacak, köylerdeki ihtiyaçların yerinde tespit edilip gerekli çalışmaların yapılarak köylere en iyi hizmeti götürmek için gayret gösterdiklerini söyledi. 2005 yılında başlatılan KÖYDES projesi ile köylerin içme suyu ve yol sorunlarının çözüldüğünü ve eğitime büyük önem verdiklerini belirten Vali Özdemir Çakacak, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için çalıştıklarını belirtti. Vali Çakacak’ın inceleme gezisine, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Sağlık Müdürü İsmail Alkan, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş’de eşlik etti.

İnceleme gezisine Banaz köyünden başlayan Vali Özdemir Çakacak daha sonra Hatipler, Alaba, Hallaçlar köyü ile Büyükoturak belsini gezdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen “Ana Kız Okuldayız” kampanyası kapsamında açılan kursların başarıyla devam ettiğini ihtiyaç halinde kampanya kapsamında köylerde de kurs açabileceklerini anlatan Vali Özdemir Çakacak, “İlimizde okumaz yazmaz vatandaşımızın kalmamasını istiyoruz” dedi.

Ziyaretler sırasında vatandaşlara yakından ilgilenen, çocuklara çikolata ve kitap dağıtan Vali Özdemir Çakacak, köy muhtarlarıyla ve vatandaşlarla yaptığı toplantılarda köylerin sorunların da dinledi.

Köy ziyaretleriyle yapılan hizmetleri ve eksiklikleri yerinde incelediklerini, köylü vatandaşların yaşadığı sorunları dinlediklerini kaydeden Vali Özdemir Çakacak, “Köylere yönelik inceleme gezilerimiz devam edecek. Ziyaretlerde yapılan yatırımları yerinde inceleyip eksiklikleri tespit ediyoruz. Köylü vatandaşlarımızla sohbet edip fikir alışverişinde bulunuyoruz. Devlet olarak vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim asli görevimiz. Tüm kamu görevlileri aynı bilinçle hareket etmelidir. Milletimiz hizmetin en iyisine layıktır. Köylerimizin yol ve içme suyu gibi temel sorunlarını büyük oranda çözdük. Şehirlerimizde olan imkanlarımızın köylerimizde de olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Hatipler Köyünde yeni inşa edilen ilköğretim okulunu da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Uşak Valisi Özdemir Çakacak, eğitimde elde edilen başarının artarak devam etmesini istediklerini ifade etti. Öğrencilere gelecekle ilgili hedeflerini de soran Vali Çakacak, “Çocuklarımız ülkemizin aydınlık geleceğidir. Onların iyi eğitim almasını sağlamak hepimizin ortak görevidir. Çocuklarımızı ne kadar iyi eğitirsek ülkemiz o derece gelişecektir. Onların iyi eğitim alması için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Başarılı öğrencilerimizi ve okullarımız teşvik amacıyla ödüllendiriyoruz” dedi.

Çiftçilere yönelik tarımsal desteklere de büyük önem verdiklerini anlatan Vali Özdemir Çakacak, Hatipler köyündeki seracılığın bölge ekonomisine ciddi katkı sağladığını dile getirdi. Köylülerin damlama sulama sistemi ile ilgili taleplerini de dinleyen Vali Çakacak, bakanlığın damlama sulama sistemi için hazırlanan projelere yüzde 75 hibe kredi desteği verdiğini hatırlatarak İl Özel İdaresi olarak da destek vereceklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA